Selvudvikling spejler dit liv

Når vi udvikler os, kan vi selv tydeligt mærke, når noget ændrer sig indeni, og når vi begynder at være og agere anderledes, end vi hidtil har gjort. Vi kan selv føle forvandlingen og glæde os over den, men kan samtidig opleve det, som om andre slet ikke ser og anerkender os i den nye form.

Selv om du er glad for den nye side af dig, eller glæder dig over en vigtig beslutning, du har taget, kan du føle det som et slag i ansigtet, hvis mennesker som du holder af, ikke støtter og anerkender det nye.

Da jeg for nogle år siden blev opmærksom på, at jeg havde svært ved at vise min sårbarhed og svaghed overfor andre, begyndte jeg i højere grad at lade andre se mine følelser.

I starten var det som at få en spand koldt vand i hovedet. Det var som om ingen rigtig så det. Som om de stadig kun så hende, de var vant til at se: Den stærke kvinde, der kunne klare alt, og slet ikke hørte hvad den sårbare og svage kvinde forsøgte at sige. Så i rigtig mange situationer kunne jeg sidde med følelsen af ikke at blive set, hørt eller anerkendt, for den jeg var. Det var som om, at alt hvad der ikke stemte overens med den jeg plejede at være, helt automatisk blev overhørt og ignoreret. Jeg følte mig indimellem temmelig såret og kunne ikke forstå, hvorfor de andre ikke ville se og respektere mig, som den jeg nu gav udtryk for.

Efterhånden fandt jeg imidlertid ud af, at også dette var et spejl af mig selv, og min endnu ikke fuldkomne accept og integration af min nye side.

Hvad jeg på et niveau følte mig helt på linie med at være eller gøre, følte jeg på et dybere og ubevidst niveau, stadig modstand mod. Denne ubevidste modstand kunne jeg først blive bevidst om, når den viste sig i en projiceret udgave, i form af manglende anerkendelse fra mine omgivelser.

Det samme gjorde sig gældende, da jeg, for en del år siden, for alvor begyndte at dykke ned i den spirituelle verden, og havde et stort behov for at dette blev set og respekteret af mine nærmeste omgivelser. I løbet af en årrække tog jeg den ene alternative uddannelse efter den anden, og var fascineret af den nye ukendte verden, der åbnede sig for mig. Ingen i min vennekreds eller familie havde før mig gjort noget tilsvarende, så det var på mange måder helt ny jord jeg betrådte. Ny jord som stod i 100% modsætning til, hvad både jeg selv og mine omgivelser hidtil havde troet på.
Jo større indsigt jeg fik i denne verden, jo mere følte jeg, at det blev en fuldt integreret del af mig og mit liv. På et mere ubevidst plan var der dog stadig en stor skepsis og modstand i mig, overfor alt det nye og uforklarlige. En modstand som skulle vise sig at have ret dybe rødder, og som gjorde, at det tog mig mange år, før jeg var i stand til at stå så meget ved mit nye verdensbillede, at jeg havde lyst til at fortælle om det i fuld offentlighed.
Modstanden kom dog gennem længere tid tydeligst til udtryk i mine omgivelser, og gav anledning til stor frustration og vrede over at ingen tilsyneladende var rigtig interesseret i at høre om, hvad jeg gik og lavede, da det var for mærkeligt, ukendt og derfor også provokerende for mange.
Først flere år efter stod det klart for mig, at det i virkeligheden var min egen modstand, som omgivelserne spejlede.

Vi kan således altid bruge omgivelsernes reaktion, som barometer på hvor langt vi er i vores egen selvaccept. Hvis vi stadig ikke har accepteret en side i os fuldt ud, vil vi blive følelsesmæssig påvirket, hvis omgivelserne ikke støtter og anerkender os.
Hvis vi derimod har integreret den nye side 100%, vil vi ikke længere opleve modstanden i vores omgivelser. Måske vil vi stadig møde adfærd, vi tidligere kunne opfatte som modstand, men nu vil vi nøjes med at se adfærden, for det den er, og ikke sætte den lig med omgivelsernes manglende interesse eller billigelse.

Når du først accepterer dig selv 100% vil det være fuldstændig underordnet, hvad andre mener om dig.

De allerkærligste hilsner

Lone 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Skøn, skøn blog, Lone. Din pointe med omgivelserens spejl på selvaccept eller mangel på samme er lige på kornet. "The missing link" for mig, der hvor jeg personligt er lige nu med nogle ting, så 1000 tak for at dele. Sommerhilsener Charlotte

Tak Charlotte - dejligt at høre at du kan bruge det, og held og lykke med spejlingen  af din aktuelle situation. Må den bringe dig masser af visdom og fornyet selvindsigt :-)

Mange sommerhilsner

Lone

Hej Lone Tak for din nye vinkel på modstanden, som jeg ikke så før, men du har jo ret. Heldigvis har jeg fået en gave fra himlen i form af en ny og helt fantastisk veninde, som bakker op med positivitet og begejstring omkring de nye ting, jeg er ved at integrere i mit liv. At der så findes andre som ønsker at fastholde mig i de gamle mønstre, har jeg det nu mindre svært med, nu hvor du har fortalt mig at jeg en dag vil være lige glad. Jeg føler faktisk, at jeg allerede er ved at være det nu! Tak! Pia
Selvudvikling spejler dit liv. Læs mere