Manderollen - hvordan står det til?

I disse brydningstider, hvor idealet om "rigtige" mænd, kvinder og parforhold er i kraftig forandring? 

Den voksne, modne kvinde, som har en god portion livserfaring og erfaring med parforhold med sig i bagagen. Og denne erfaring er ofte i den svære ende.

Dette på trods af, at:

Hun er en bevidst kvinde, med indsigt i sig selv fordi hun har brugt tid på selvudvikling og interesserer sig for viden, der kan løfte hende ud af mønstre, bagage og overbevisninger.

Hun opfatter også sig selv som stærk og selvstændig og har oftest dygtighed og kompetence i sit jobliv

Alligevel oplever hun at have problemer eller smerte forbundet med sit kærlighedsliv  eller med mænd og hun savner den særlige visdom og tydelighed, der lader hende stå sikkert i sig selv og derfra skabe både det liv og det kærlighedsliv hun drømmer om.

En af de ting der er med til at ”ryste” kvindens fundament ift. mænd og kærlighed er, at:

MÆND ER UDFORDRET PÅ SIN MANDEREOLLE

Flere og flere studier, bl.a. fra USA viser, at et stigende antal mænd oplever depression, usikkerhed og afmagt ift. deres identitet og manderolle.

Og de er begyndt at opsøge professionel hjælp pga. det her.

For kvinden betyder dette, at hun også ”ofte ”bakser” med dette fænomen ift. mænd og kærlighed:

Manden er usikker på sin rolle, maskulinitet og værdi ift. kvinden. Usikker på hvordan han skal være "mand". Især overfor hende og i forholdet

Og som du måske har set, så har jeg skrevet en del om, at mænd kan, når de ikke føler sig succesfulde i deres egen indsats, udvise forskellig ”underlig (forstå mig ret) adfærd.

Adfærd, som vi ikke ved hvordan vi skal tyde og håndtere som kvinde.

Det her fænomen er noget af det jeg oftest hjælper de kvinder med, som kommer til mig.

SÅ BEGGE KØN BØVLER MED DERES VÆRDI, TYDELIGHED OG IDENTITET.

Det er derfor jeg ofte kalder A Womans Heart kvinder for ”Kvinder i en brydningstid”.

For det er der vi står som menneskelighed og par i disse tider.

Vores kønsroller og identitet er i opbrud.

Mange kvinder er ved at opdage, at det at være ”stærk”, selvhjulpen og selvstændig, måske har en lidt høj pris i parforholdet. Det bliver en lidt lonely ride ikke at kunne få maskulin støtte. Og vi har oftest helt glemt hvordan vi beder om hjælp og giver os selv lov at udvise mere kvindelighed (på den "rigtige" måde - den der føles sand for os).

Og samtidig kan vi kigge lidt slunkne ud på en partner, som nogle gange ser ud til at være blevet alt for feminiseret. Og som pga. udfordringerne i manderollen udviser den her ”underlige” adfærd, som vi ikke ved, hvad vi skal stille op med.

HVAD GØR VI SÅ NU LILLE DU?

Ja, hvad gør vi så nu?

Hvor skal vi hen nu?

Hvad er vigtigt nu?

Det her spørgsmål og den her udfordring, er en af dem jeg har specialiseret mig i at kunne hjælpe kvinder med at navigere i.

For i min optik står vi afgjort i en brydningstid, hvor vi er ved at træde op på et nyt niveau i vores menneskelighed og ”partner-evne”. Vi er simpelthen ved at ”barsle” en ny måde at være mand, kvinde og par på. En ny måde at være i kærligheden på.

Og det er ikke så nemt at stå lige her.

Fordi vi er på vej ind i hidtil ukendt land.

Og vi skal beslutte os for, hvad vi vil plante i det nye land.

Hvordan man er en feminin, suveræn, stærk, smuk, selvsikker, skabende/manifesterende, magnificent kvinde i det nye land. Og hvordan man som kvinde er med og møder/behandler en mand

Og for mandens vedkommende, hvordan han er en maskulin, succesfuld, empatisk, balanceret, selvindsigtsfuld og resulataskabende mand i dette nye land. Og hvordan han som mand er med og møder/behandler en kvinde.

HVORDAN SKABER KVINDEN SIN FREMTID OG SIT FORHOLD?

Det har jeg brugt lang tid på at dykke ned i og være nysgerrig på. Og jeg mener der er nogle særlige ting hun kan og skal lytte til i sig selv.

Kærligst Helena 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Manderollen - hvordan står det til? Læs mere her: