Lev livet fuldt og helt

Et liv baseret på tvivl, passivitet og frygt er et liv levet halvt. Hvorimod et liv baseret på tillid, passion og kærlighed er et liv levet helt. Lige meget hvad indholdet af livet så end har været. Med frygt mener jeg angsten for, hvad der mon sker, hvis jeg tager mod til mig, forfølger mine drømme og lever det liv, der er sandt for mig.

Denne blog er tænkt som et input til at få dig til at reflektere over din rejse. Det peger mod dig selv og mod det faktum, at du fortjener at stå ved dit liv og finde lykken. Ikke fordi jeg mener, at flere mennesker burde gøre noget ved deres mellemtilfredshed - det er helt op til den enkelte. Om du bliver i den eller ej, står dig frit for. Men både min egen erfaring med mellemtilfredsheden og deltagerne på min uddannelse og mine kurser fortæller mig, at mange er fastlåst i deres egne selvkonstruerede fængsler. De ved, at noget "lugter" i deres liv, men de ved ikke hvad. Og de ved slet ikke, hvad de skal gøre eller ikke gøre ved det.

Lad os lege med tanken om, at du lige nu står over for et valg. Nemlig valget imellem at åbne op eller lukke i for det, dine følelser fortæller dig. Du kan lukke i og bibeholde dit mere eller mindre bevidste fokus på at over- og gennemleve dette liv. Fortsætte med at se dig selv og dine omgivelser som et projekt, der skal fikses og ordnes. Fortsætte jagten på, at noget uden for dig selv vil give dig det, du søger. Fortsætte med at bilde dig selv ind, at den dag du finder den rigtige kæreste, det rigtige job, den ægte passion – så vil du blive lykkelig. Eller du kan åbne op for den gave, det er at være helt ærlig over for dig selv og indse, at ansvaret for din lykke ligger hos dig, inden i dig, og at det første skridt er beslutningen om at kaste dig ud i rejsen for at finde den. Den tunge bagage er, at ansvaret er dit helt alene, men gaven i det er, at du netop har det hele med dig i rygsækken.

At leve livet helt, tyg lidt på det, smag lidt på det, er det muligt for dig? Selvfølgelig er min påstand. Gør du det? Se det spørgsmål er straks langt mere interessant. Beslutter du dig for, at begynde på det i morgen, så er også det blevet til et projekt. At leve livet helt er noget du gør lige nu, lige her. Uden dom, uden frygt, uden bekymring, for bekymring referer til fortid og fremtid og ikke til nu’et. Den vigtigste nøgle til at leve livet helt er at være til stede, være taknemmelig og være åben.

Livet er dit…

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lev livet fuldt og helt