Haveterapi stressbehandling

Blog forfatter

Er du stressramt eller måske svært presset i din dagligdag?

Har du svært ved at sove? Svært ved at trække vejret rigtigt? Manglende koncentration? Hjertebanken? Tankemylder? Det er nogle af de typiske tegn, man har som stressramt.

Stress-symptomer skal tages alvorligt. Specialiseret i Haveterapi for stressramte hjælper jeg dig med at slippe af med stress og med at forebygge, at ny stress opstår.

Du er meget velkommen til at booke en gratis og uforpligtende samtale og høre om, hvordan Haveterapi kan hjælpe lige præcis dig, se her https://terapioasen.dk

Mit navn er Inge Pedersen, jeg er uddannet psykoterapeut. Jeg har mange års erfaring med samtaleterapi i forhold til stress, angst og depression.

Jeg hjælper dig, der er ramt af stress eller angst til at komme igennem det. Jeg hjælper dig med en kombinationsterapi som består af samtale og haveterapi. Du får professionel hjælp til at lære at slippe stress eller angst med effektive natur/mindfulness øvelser. Jeg har specialiseret mig i at bruge haveterapi som behandlingsform.

Haveterapi er en metode, som går langt tilbage i tiden, den blev bl.a. brugt under 2. verdenskrig til at hjælpe soldater, der vendte hjem fra krigen, og som var ramt af stress, traumer eller chok.

I dag er haveterapi kendt og bruges i terapihaver i Sverige og Danmark, bl.a. til at hjælpe folk, der er stress, angst eller er depressionsramte.

Haveterapi bruges til at at hjælpe stressramte til at skabe ro og balance.

Metoden er i sit indhold helhedsorienteret, hvilket betyder, at der arbejdes med det mentale, det sanselige og det kropslige.

Det mentale. I haveterapien arbejder vi med at skabe en bevidsthed om, at stress er alvorlig, og at det ofte kræver en omlægning af ens måde at håndtere arbejdet og livet på.

Det sanselige. Med det sanselige trænes du i at registrere og tolke de signaler, som du modtager i haven via dine sanser. Målet med denne metode er at lære at opnå større sensitivitet, så man selv kan reagere meget tidligere på stress symptomer.

Det kropslige. Med det kropslige fokuseres der på, at du lærer at lytte til dig selv og mærke de signaler din krop prøver at fortælle dig som stressramt.

Som stressramt mister man ofte, eller man får i bedste fald nedsat evnen til at mærke hvad kroppen prøver at fortælle en.

I Haveterapi tages der særlig hensyn til din overbelastning som stressramt, og vi afstemmer tempoet. Alt skal gøres langsom og alt har sin tid. Som deltager er det målet at du kommer ned i nærværet og  genfinder og katalyserer dine egne helbredende kræfter.

I Haveterapi anvender jeg mindfulness-baserede øvelser og samtaleterapi med gestaltterapeutisk tilgang. Det betyder, at jeg tager udgangspunkt i det, der optager dig her og nu. Jeg møder dig, der hvor du er og det du oplever lige nu, og hvordan du har det i krop og sjæl. Haveterapiens metoder hjælper dig til at lære at til at slippe uro i hele kroppen og træne dig i at lære at være 100 procent til stede i nuet.

Haveterapi hjælper også unge mennesker der har svært ved at finde fodfæste i deres liv

Med koblingen af haveterapi og psykoterapi arbejder jeg i Terapioasen med at hjælpe unge mennesker der har svært ved at finde deres ståsted i den svære overgang fra ung til ”voksen” ikke føler sig gode nok, præstationsangst, hvem er jeg?  Hjælper dem til at finde deres indre kerner og værdier frem og skabe større selvværd. Men kombinationen af samtale og naturen som hjælper skaber jeg et frirum for den unge og et sted hvor de kan få den tid og ro til at bare være den han/hun er og samtidig få hjælp til at mærke efter i sig selv og øge deres eget selvværd.

Du kan læse mere om min behandlingsmetode for stressramte, klik her: 
https://terapioasen.dk/hvad-er-haveterapi

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Haveterapi stressbehandling. Læs mere