Haveterapi stressbehandling

Blog forfatter

Er du stressramt eller måske svært presset i din dagligdag?

Har du svært ved at sove? Svært ved at trække vejret rigtigt? Manglende koncentration? Hjertebanken? Tankemylder?  Det er nogle af de typiske tegn som man har som stressramt. Men du behøver ikke gå med det alene, der er hjælp at få til at lære at slippe af med stress og til at lære at forebygge at ny stress opstår.

Du er meget velkommen til at booke en gratis og uforpligtende samtale og høre om hvordan Haveterapi kan hjælpe lige præcis dig lige her https://terapioasen.dk

Mit navn er Inge Pedersen, jeg er 58 år, er uddannet psykoterapeut. Jeg har 10 års erfaring med samtaleterapi, stress, angst og depression.

Jeg hjælper dig der er ramt af stress eller angst til at komme igennem det - jeg hjælper dig med kombinationsterapi som består samtale og haveterapi. Du får professionel hjælp til at lære at slippe stress eller angst med effektive natur/mindfulness øvelser. Jeg har specialiseret mig i at bruge haveterapi som behandlingsform, haveterapi er en metode som ikke er ukendt, den går langt tilbage i tiden og blev bl.a. brugt under 2. verdenskrig til at hjælpe soldater der vendte hjem fra krigen som var ramt af stress, traumer eller chok. I dag er haveterapi kendt og bruges flittigt i terapihaver i Sverige og Danmark, bl.a. til at hjælpe folk der er stress, angst eller er depressionsramte.

Haveterapi bruges til at genskabe ro og balance og metoden er i sit indhold helhedsorienteret, hvilket vil sige at der arbejdes med det mentale, det sanselige og det kropslige.

I haveterapien arbejder vi med at skabe en bevidsthed om at stress er alvorlig og at det kræver ofte en omlægning af ens måde at håndtere arbejde og livet på.

Med det sanselige trænes du i at registrere og tolke de signaler som du modtager i haven via dine sanser. Målet med denne metode er at lære at opnå større sensitivitet, så man selv kan reagere meget tidligere på stress symptomer.

Når vi arbejder med det kropslige, fokuseres der på at lære at finde eller genfinde sin personlige viden om hvad kroppen gør en opmærksom på; når man har stress; har man ofte mistet eller i bedste fald fået nedsat evnen til at mærke hvad kroppen prøver at fortælle en.

I Haveterapi tages der hensyn til din stressramte overbelastning og vi afstemmer tempoet, alt skal gøres langsom og alt har sin tid, så du som deltager genfinder og katalyserer dine egne helbredende kræfter.

I Haveterapi anvendes mindfullbaseret øvelser og samtaleterapi med gestaltterapeutisk tilgang, som betyder at jeg tager udgangspunkt i det der optager dig her og nu og jeg møder dig der hvor du er og det du oplever akkurat lige og hvordan du har det i krop og sjæl. Haveterapiens metoder hjælper dig til at lære at til at slippe uro i hele kroppe og træne dig i at lære at være 100 procent til stede i nuet.

Haveterapi hjælper også unge mennesker der har svært ved at finde fodfæste i deres liv

Med koblingen af haveterapi og psykoterapi arbejder jeg i Terapioasen med at hjælpe unge mennesker der har svært ved at finde deres ståsted i den svære overgang fra ung til ”voksen” ikke føler sig gode nok, præstationsangst, hvem er jeg?  Hjælper dem til at finde deres indre kerner og værdier frem og skabe større selvværd. Men kombinationen af samtale og naturen som hjælper skaber jeg et frirum for den unge og et sted hvor de kan få den tid og ro til at bare være den han/hun er og samtidig få hjælp til at mærke efter i sig selv og øge deres eget selvværd.

Måske har dette fanget din interesse. Hvis du gerne vil vide mere om haveterapi, så klik

lige https://terapioasen.dk/hvad-er-haveterapi

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Haveterapi stressbehandling. Læs mere