Hvordan hjælper haveterapi mig som stressramt

Det spørgsmål får jeg ofte, jeg vil derfor her byde dig velkommen ind i mit eget private univers nemlig min haveterapi (og besvare spørgsmålet) hvor jeg er så glad for at kunne få lov til at hjælpe som psykoterapeut, mennesker der er stress eller angst ramte til blive stressfri og få angsten inddæmmet og ofte forsvinder den, der er ingen lette løsninger og hokus pokus her, men der er ro og nærvær og øvelser, og det er hvad kroppen har brug for når man er stress ramt.

Så velkommen ind i mit haveterapi univers året rundt.

Haveterapi en livsstil, der hjælper mig til at være nærværende og skabe den ro jeg har brug for i mit liv og i mit arbejde som psykoterapeut. Som tidligere stressramt, har jeg selv lært med terapihaver at genskabe den indre balance og ro.

At være i haveterapi er ikke bare skønt det også er healende syntes jeg, jeg oplever min bedste naturstunder når jeg er i flow, hvilket vil sige at jeg er fuldt til stede i naturen. lytter til fuglene sang, suger lyset til mig, solen, følger skyerne, mærker regnen eller blæsten i mit ansigt.  Oplever de nøgne grene om vinteren, det giver mig følelsen af at kunne mærke min egen sårbarhed, ja vi kan være ude hele året rundt det kræver bare vi klæder os godt på i den kolde tid. Jeg elsker at kigge på de grønne blade på træerne om foråret og sommeren, mærke og se græsset der gror, planterne der står visne og majestætiske om vinteren, står om foråret ranke og smukke og lyser op, ja selv ukrudtet får smukke farver, det er velkommen i min terapihave og er godt for biodiversiteten, som betyder at der er nok føde til de små biler, tudser i søen og alle de andre små dyr der lever i jorden. Når jeg færdes i terapihaven er der ingen krav, intet her jeg skal nå. Jeg er der på naturens betingelser. Ja naturen er kravløs overfor mig. Den byder mig velkommen hele året rundt, når jeg er trist i sindet muntrer den mig op med alt det den kan byde mig på. Den indbyder mig til bare at være tilstedet og opleve dens mangfoldighed hele året rundt.

Man kan nærmest sige at årshjulet i haveterapi byder på nye oplevelser hver mdr. Jeg hører tit folk sige, at man kan da ikke om vinteren opholde sig i haven længere tid af gangen eller lave haveterapi. Men ofte er det manglende viden om de mange gode muligheder der holder folk tilbage.

Derfor vil jeg her give dig et lille indblik i hvad der sker når du bruger haveterapi hele året rundt hvis du er stress, angstramt eller blot ønsker at lære få finde din indre ro igen.  Når du færdes i terapihaven er du som sagt tidligere fri for krav og andres forventninger til dig, du færdes i en have hvor naturen får lov til at være sig selv og på den måde giver du dig selv og din krop lov til at blot at være tilstedet med det der er, vi giver med andre ord sjælen et frirum og med naturens egne virkemidler. Når man er stressramt så er hovedet og kroppen i alarm zonen hele tiden og så kan det være svært at skulle forholde sig i ro og tankemylderet i hovedet tager over. Så Hvordan kan man så bruge haveterapi når man har svært ved at finde ro og skulle sidde stille tænker du måske?

I haveterapien hjælper jeg og træner dig langsomt men sikkert til at kunne holde ud at være i ro, det sker med gennemprøvede og testede mindfullness øvelser og åndedrætsøvelser, der sker ikke mirakler på en gang, men allerede efter 1 gang vil du kunne allerede mærke hvordan stressen i din krop forsvinder og tankemylderet kan lægges på det jeg kalder den” mentale hylde,”.

Du vil samtidig lære at lytte til din krops alarmsystem og dermed kunne forbygge når du oplever at du er på vej i stress. Måske tænker du er det bare det! Ja det lyder da let, men det er lige som med en muskel det skal trænes, nogle gange har vi brug for hjælp til at gør det. Hvis du er blevet nysgerrig og gerne vide mere om haveterapi og mine behandlingsformer så klik her. https://terapioasen.dk/behandlingsmetoder.html

Har du lyst til at prøve haveterapi behandlingsform, men tænker at du stadig er usikker på om det lige er for dig. Så er du velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale. På tlf. 28 86 82 40 

Kærlige hilsner
Inge Pedersen

__________________________

Haveterapi ved Psykoterapeut Inge Pedersen
Web: https://terapioasen.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Haveterapi hjælper dig som stressramt. Læs hvordan