Psykoterapi og coaching af dit indre barn i København

Er det dig eller dit indre barn, der sidder ved roret i dit liv?

Er du nysgerrig på, hvad indre barn arbejde er og hvordan det er relevant for dig?

Har du prøvet at reagere barnligt og uhensigtsmæssigt på konflikter, kritik eller problemer over for din kæreste, dine børn, venner eller kolleger? Hvis ja, så er du langtfra den eneste. De færreste af os er dog bevidste om, at vores uhensigtsmæssige reaktionsmønstre ofte hænger sammen med ubearbejdede barndomsoplevelser. Og her kommer metoden ”Indre barn” ind i billedet.

Metoden går ud på at skabe kontakt til de ubearbejdede oplevelser i barndommen, der, hvor de uhensigtsmæssige følelsesmæssige reaktioner første gang viste sig.

Vi behøver ikke være vokset op i et voldeligt eller stærkt dysfunktionelt hjem for at have et såret indre barn, der ikke følte sig set, hørt og elsket. Som barn har vi brug for at føle os elskede og tager desværre den mindste kritik eller dårlige stemning til os, som er det vores skyld og uformående. Især når de voksne skændtes, var vrede, lukkede af eller var kede af det.

Hvordan påvirker dit indre barn din karriere og dit kærlighedsliv?

Næsten alle bærer rundt på et ”indre barn” eller sider i os, hvis uforløste følelser og mønstre stadig præger vores voksenliv, vores relationer og måder at være i verden på. Det sårede indre barn er det sted i dig, der ikke blev set, hørt og elsket som den du var. Som ikke blev mødt i sine behov for accept, omsorg og kærlighed. Som følte sig forkert, utilstrækkelig eller udenfor. Som skulle præstere, være usynlig, dygtig eller tage sig af alle andre, for så måske at blive anerkendt og få ros. Eller omvendt som lærte at gøre sig stærk, usårlig og lukke af for sine følelser og behov.

Disse mønstre har været overlevelsesstrategier for os dengang og derfor er det naturligt, at vi også bruger dem, når vi indgår i relationer med andre mennesker som voksne. Især i parforholdet kommer disse ofte uhensigtsmæssige måder at tolke situationer og reagere på til udtryk. Måske har du selv oplevet at lukke af og trække dig fra din kæreste, der hvor du egentlig allermest havde brug for et kys eller kram? Eller du er måske blevet vred og har sagt noget, du fortrød, i stedet for at række ud efter den omsorg og forståelse, du inderst inde ønskede? Måske føler en del af dig inderst inde slet ikke, at du er "værd at elske", og skubber derfor kærligheden væk, så snart du møder en interessant person?

Prøv det selv - Sådan får du kontakt til dit indre barn:

Hvis du vil prøve at arbejde lidt med dit indre barn selv, kan du sætte en rolig stund af for dig selv derhjemme og gå følgende trin igennem:

1. Bliv bevidst om, at du har et problem, og at du ønsker at arbejde med det.

2. Tænk over, hvornår de følelser, der er knyttet til dit problem, første gang opstod i dit liv.

3. Forestil dig selv i den alder, hvor du første gang oplevede følelserne. Hvis det er svært, så find et foto af dig selv. 

4. Spørg nu dig selv:

• Hvordan var det at være mig dengang?

• Hvad havde jeg brug for?

• Hvad ville jeg ønske, at en voksen   havde sagt til mig?

5. Forestil dig, at du fortæller dig selv – som den voksne, du er nu – de ting, som dit indre barn har brug for at høre.

6. Hvis du har svært ved at finde ordene eller ved i det hele taget at tale kærligt til dig selv, fordi det er uvant, kan du få hjælp og støtte hos en terapeut.

Kunne du tænke dig at arbejde mere i dybden med dit indre barn, så du kan lære dig selv bedre at kende og få meget mere glæde og tilfredshed i dit liv?  Så Læs mere på min profil eller på dette link og se, hvordan jeg gennem terapi og kurser kan hjælpe dig med at tage dit indre barn i hånden og heale din fortid, så du kan blive et mere helt menneske.

__________________________

Kasha Hansen - Mere end 35 års erfaring
Psykoterapeut (MPF), SE-Traume terapi, Coaching og samtale terapi, NLP træner, ID-Life Coach, Stress Coach & MFN-Instruktør
https://www.terapidervirker.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Dit indre barn kan ændre dit parforhold, karriere og familieliv. Læs mere