Din drøm stoppes af usande overbevisninger

Er du der, hvor du gerne vil være i dit liv?

Hvis du svarer ja, er det jo bare fantastisk dejligt. Men det kan også være, at du er en af de mange, som går og længes efter at leve dit liv på en anden måde. 

Hvad kunne du ønske var anderledes i dit liv?

Hvad svarer du, hvis jeg spørger, hvorfor du ikke har opnået det endnu?

Ofte vil dit svar afsløre en skjult overbevisning, som måske slet ikke er sand. Det kan være en rigtig gammel "historie", som du hidtil har troet var sandheden om dig eller verden og gjort dig bange for at gå efter din drøm. Det kan være, du er blevet fortalt, at du ikke skal stikke næsen for langt frem, at du ikke er så klog, at du er doven, sjusket, for sart, ikke god til tal eller ord, pivet, uheldig, opgivende, egoistisk eller noget helt andet. '

Det kan også være, du er blevet fortalt enten direkte eller inddirekte, at verden er farlig eller når man har sagt A siger man også B, at livet er hårdt, at man skal ikke gå op i penge eller at man ikke kan stole på nogen.

"Fortællingen" kan stamme tilbage fra dine forældre eller fra nogle andre betydningsfulde mennesker i dit liv. Overbevisningen kan have ligget i luften, som en selvfølge i din familie, at sådan er det bare. Men måske er tiden inde til at se kritisk på denne overbevisning og spørge, om den virkelig er sand.

Hvordan ville dit liv være, hvis du ikke havde den overbevisning i dit system? Hvad ville du gøre anderledes? Hvordan ville du have det indeni?

For 5 år siden, sagde jeg mit trygge lærer-job op og kastede mig ud på dybt vand, hvor jeg ikke vidste, om jeg kunne bunde. Der var finanskrise, lærerfyringer og en masse usikkerhed. Jeg var virkelig bange for, om det ville blive en fiasko, og om det ville gå ud over min familie. Men i lyset af, at jeg et par år forinden, var blevet ramt af stress og udbrændthed, måtte jeg tage det alvorligt, som jeg mærkede dybt indeni. Jeg blev nødt til at tage denne risiko, da risikoen for, at jeg ville blive sygemeldt igen, hvis jeg fortsatte i noget, som ikke gjorde mig glad længere, var større. 

 

  "For at få succes, skal dit ønske om succes                    

 være større end din frygt for at fejle."

 

Hvis du står over for et svært valg, så spørg dig selv, hvad du frygter. Spørg dernæst dig selv, hvad konsekvensen vil være på længere sigt, hvis du fortsætter ud af det spor, du er på nu?

Det har ofte en langt højere pris at lade frygten styre vores valg i livet. 

Kh Lotte

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Din drøm stoppes af usande overbevisninger. Læs hvorfor