Mit hjerte er gået i stykker, græd den lille pige efter skilsmissen

Hendes hjerte gik i stykker, den dag hendes forældre blev skilt. Det var nu 8 mdr siden, den lille 5 årige piges liv blev drastisk ændret.

Forældrene var omsorgsfulde, kærlige, bevidste i deres forældre roller og samarbejdede det bedste de havde lært. Alligevel vedblev pigen at være dybt ulykkelig. Især skiftene mellem mor og far land var hjerteskærende. Hun skiftevis var indadvendt tilbagetrukket i sin børnehave eller hun legede i glimt men med let til gråd og kort udholdenhed i legerelationer. 

Pigen var stadig i sorg og krise.

Mor og far kom sammen med den lille pige til en børnesamtale, for at finde ud af, hvad de dog skulle stille op. 
Mor, far og pigen fortalte på skift om deres oplevelse af skilsmissen. Jeg stillede de svære spørgsmål. Satte ord på savn og sorg, på vrede og håb. Jeg naturlig gjorde, det naturlige i at være ramt efter en skilsmisse. Jeg talte med dem alle om tiden der hjælper til at hele små og store knuste hjerter, sammen med masser af kram og kærlighed. 

Pigen tegnede og drak juice, mens hun supplerede på sin egen barnelogiske og eftertænksomme måde. Bamsekortene gjorde det muligt for den lille pige, at tale om alle de svære følelser. Nogle følelser kan finde på at gemme sig inden i.. Den lile pige var ked af det inden i og vred udenpå. Når det var farlige spørgsmål eller udsagn, kiggede hun skiftevis forsigtigt på sine forældre og mig. Mon det gik an, at sige som hun gjorde. Mon de blev de sure eller kede af det. Nej, hun erfarede at hendes forældre sagtens kunne bære hendes sorg, spørgsmål og behov.
Så kravlede hun op til sin mor. Op og puttede på hendes skød. Jeg hentede et tæppe og en lille bamse til hende. Kort efter faldt hun i søvn i mors arme og med sin far lige ved sin side. Stressen og uroen havde forladt den lille piges krop.

De kom ikke igen.

Jeg mødte faren den anden dag. Susanne tusind tusind tak for din hjælp. Det var nærmest magisk. Det var som at trykke på en knap, det der skete. Fra den dag vi var hos dig, har skiftene været så fine og hun traller igen. Sidste uge spurgte jeg hende hvordan det gik med hendes hjerte, om det stadig var i stykker.
"Nej far" havde hun svaret med et stort smil. "Det har det godt nu. Det er groet helt sammen igen."Så vendte hun sig og fortsatte sit forehavende.

Kh. Susanne

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Samtale med børn ved skilsmisse. Læs mere