Angst forhindrer dig i at leve livet

“Hvor er jeg dog mange gange i mit liv gået med angsten fremfor at gå min egen vej - fremfor at gå med mit eget indre lys, bare fordi jeg ikke turde at være mig!

For eksempel dengang jeg for en kort stund startede op på et forløb på universitetet; et forløb, jeg ikke selv havde valgt. Eller jo, i teorien valgte jeg det jo selv, men i mine mange første år af mit liv, var jeg styret af en indre automatpilot, der altid var styret af frygt, angst og overbevisninger. Dybest set en angst for ´ikke at være god nok´. Når man, som jeg, var bange for ikke at være god nok, er det hel normal adfærd bare at indpasse sig og lade sig guide af andre. Og det var jeg rigtig god til. 

En god ven havde fundet dette forløb til mig som en erstatning for, at jeg ikke var kommet ind på mit ønskestudie, og han var meget begejstret. Jeg synes, det er lidt vildt, når jeg tænker tilbage, men jeg formåede rent faktisk at begynde på dette forløb velvidende, at jeg aldrig ville fuldføre det. Universitetet og forløbet var ikke mit lys. Der var intet, der var tændt i mig, lyset var tændt i en anden. Jeg turde bare ikke stråle i mit eget lys, så jeg forsøgte at stråle ved at vælge ud fra andres lys og guidninger. 

Pludselig en dag gik mit eget lys ud. Jeg havde ikke plejet det på en måde, der kunne få det til at skinne og vise mig på vej. Pludselig en dag var det mørkt” 

Dette eksempel er bare et af mange. Jeg kunne skrive en hel bog. Eksemplet fortæller, hvordan jeg har levet størstedelen af mit liv. Som en fugl i et bur, som en lille pige bundet på hænder og fødder. Låst inde, bagbundet. Bundet af bånd, som jeg - pludselig en dag forstod - selv havde bundet!

Jeg måtte ned og ligge først. Angsten stjal mit liv i et sådan omfang, at jeg til sidst ikke længere følte, at jeg havde et valg. Jeg var langsomt ved at dø, livskræften brændte ud. 

Sådan behøver det ikke at være for dig.

Du behøver rent faktisk ikke først at ligge ned ligesom jeg. Du behøver ikke gå samme lange vej. Derfor vil jeg klart anbefale dig - hvis du kan nikke genkendende til ovenstående - at du lige nu stopper op. 

Du må se din angst i øjnene. Du skal turde mærke din frygt og dine overbevisninger. Tage dem til dig og kigge på dem. Du må blive gode venner med dem. Holde om dem, som var de dine bedste venner. 

Du skal ønske at ville leve livet; du skal ønske at ville spire igen. Du skal ønske at springe ud som en blomst. Måske mærker du først dette ønske den dag, hvor der ikke længere er kræft i dit eget lys, men så ved du det. Brug denne erkendelse som et budskab om, at du nu ved, at det er på høje tid til, at du skal tage dig selv og din egen livskraft alvorligt. 

Du må have kontakt til dit eget indre lys, så det kan brænde igen. Det indre lys går ud, når du ikke plejer det.

Spørg dig selv:

  • Hvad er min indre drivkraft?
  • Hvad gør mig glad?
  • Hvad brænder jeg for at gøre?
  • Hvor mærker jeg mit indre lys brænde?

Du må blive bevidst om, hvad der driver dig ...

Måske er dét, der driver dig, i virkeligheden det samme som dét, der drev mig dengang. Måske mærker du blot, ligesom jeg gjorde, at dit lys er gået ud. Dette er tegnet og måske dette, der skal lede dig på vej. Du skal tage ansvar for dit eget liv. Fraværet af glæde, gejst og gnist er tegn på, at det er på høje tid, at du får kontakt til din indre kerne. Dit indre lys. Du må tage dig selv alvorligt. Og ja, det kan nogle gange være angstprovokerende at se angst og gamle overbevisninger i øjnene, men nogle gange er vi nødt til det, hvis ikke vores lys skal brænde ud. 

Når du har erkendt, at det er tid for dig, er der hjælp at hente, så du igen kan finde vej til dit eget indre lys. Det er muligt at lære at se din angst og dine frygttanker i øjnene på en måde, der gør det muligt for dig at leve et liv, der er drevet af dit indre lys fremfor drevet af angst. Du må vide, hvad der er værdifuldt for, at du kan vide, hvilke næste skridt du bør tage. Livet belønner handling.

Jeg er selv gået vejen, og jeg har rejst mig. Det giver mening for mig at dele min historie. Ikke for at du, der tænker anderledes end jeg, skal gøre noget anderledes, men for at lige netop du, der kan genkende dig selv i mig, har et spejl at spejle dig i ... - så du, der har brug for det, kan tænde dit eget lys. 

"Når jeg kunne, så ved jeg, at du også kan."  

Kærligst 

Heidi 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Angst forhindrer dig i at leve livet. Læs mere