Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

8 tips til indretning af soveværelset og en bedre nattesøvn

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Hav styr på det naturlige lys

Når det kommer til den gode nattesøvn, er lyset et af de vigtigste aspekter at få styr på i sit soveværelse. Grunden til dette er lysets, særligt det naturlige lys’ indvirkning på kroppens rytmer. Masser af naturligt dagslys om morgenstunden er noget af det bedste til at få sat gang i kroppens opvågning. Omvendt er det også vigtigt at kunne sove mørkt. Bor du i en by er det særligt vigtigt at kunne holde gadelys ude af dit soveværelse. Et godt gardin er derfor centralt for et godt soveværelse.

Forskelligt lys til forskellige situationer

Det er dog ikke kun det naturlige lys der er vigtigt når du skal indrette et soveværelse og få bedre muligheder for nattesøvn. Også lyset fra lamper er vigtige. Når det kommer til lyset i soveværelset, er det vigtigt at have forskellige niveauer af lys. En åbenlys mulighed for dette, er ved at have læselamper. Læselamper lyser ikke hele rummet op, og signalerer dermed til kroppen at det er ved at være sent. Også dæmpbart lys kan være en mulighed.

Sengen er det centrale

Det vigtigste når det kommer til at skabe et soveværelse der giver bedre nattesøvn, er dog altid sengen. En seng er ofte en stor investering og der er mange forhold man skal tage stilling til. Ting som pris, udseende, størrelse og diverse personlige præferencer er alle centrale. Mange vælger i dag en elevationsseng, da disse nemt kan indstilles til ens præferencer. Elevationssenge kommer også i mange prisklasser. For eksempel elevationssengene fra ZensiZone, der giver søvnkomfort i mange prisklasser.

Sengegavlens gaver

Uanset hvilken sengetype der passer dig, er det værd at se efter en seng med sengegavl. Sengegavlen har mange funktioner, men gør det særligt behageligt at sidde i sengen inden man skal sove. Kombineret med en god læselampe, skaber en sengegavl et ideelt sted at læse, løse sudoku eller andre afslappende aktiviteter inden man skal sove. Desuden hjælper gavlen med at centrere og integrere sengen i resten af rummet.

Ro på farverne

Noget af det vigtigste når det gælder god nattesøvn og indretning, er at skabe ro i ens sove-værelse. Her er særligt farvevalget vigtigt. For det første er det en god ide at holde sig væk fra for mange farver, særligt kraftige pangfarver. Vælg bløde, mere neutrale farver, der ikke forstyrrer for meget. Derudover er det en fordel ikke at vælge for mange farver. Lidt variation skader ikke, men så snart man bevæger sig over to farver risikerer man at skabe for stor uro.

Læs også: 5 gode idéer til indretning af din bolig

Roligt materialevalg

Også materialer kan hjælpe til at skabe et roligt og afslappende rum at sove i. Igen er det vigtigt ikke at vælge for mange forskellige materialer. Du kan typisk tillade dig lidt mere variation her, men jo simplere jo bedre. Også materialerne i sig selv er vigtige. Vælger du for ”kolde” og ”hårde” materialer, risikerer du at rummet ikke indbyder til afslapning – også selvom du holder antallet af materialer på et minimum. Træ og tunge stoffer er typisk gode bud på sådanne materialer, mens metal og plastik bør holdes mere afdæmpet.

Opbevaring der ikke forstyrrer

En sidste ting der kan forstyrre roen, er rod. Ideelt set bør man have så lidt opbevaring på sit soveværelse som muligt, men dette er selvfølgelig ikke altid muligt. Har du behov for opbevaring, så sørg for at det ikke bliver for synligt. Skabe i et soveværelse bør altid kunne lukkes helt, og anskaf gerne små beholdere til nips og andre småting der nu engang måtte være i soveværelset. For bedst mulig pladsudnyttelse, kan man med fordel bruge pladsen under sengen til opbevaring. Dermed mindskes antallet af mulige forstyrrelser af ens nattesøvn.

 
What do you want to do ?

New mail

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
8 tips til indretning af soveværelset og en bedre nattesøvn