Simon Vittus Jasper Hansen

5-DAGES NYTÅRS RETREAT

29/12/2023 - 12:00

VELKOMMEN

Vi vil på retreatet benytte nytåret som en lejlighed til fordybelse og fællesskab. Nytåret er en god lejlighed til at se tilbage og afklare året, der er gået. Og samtidig se frem mod det år, der venter. Mao. inviterer nytårs-tiden til fordybelse, afklaring og fremadskuen. Vi vil herudover arbejde med den ramme og dét formål, som altid udgøres af et retreat: Nemlig at få mere kontakt til sin kerne, og de resurser, der ligger dér. Retreatet er åbent for både begyndere og erfarne.

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Og den hatha yoga, vi anvender har ekstra fokus på to områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) Dels at udføre øvelserne med mere korrekthed. Dvs. vi anvender en såkaldt holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels at få mere ud af yogaen på et fysiologisk plan, da mange af kroppens dårlige vaner afbrydes og erstattes af mere hensigtsmæssige vaner. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans og fri bevægelse bruger vi, så kroppen kan bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer mere med.

MINDFULNESS, MEDITATION, SELVUDVIKLING, HEALING

Vi anvender flere forskellige meditative tilgange. Den basale mindfulness er en basis. Mindfulness handler om afspænding og nærvær. Afspændt krop, afspændt sind, afspændte følelser. Og herudover om at træne opmærksomhedens evne til at være til stede; i det nuværende øjeblik. Med alt hvad det indebærer. Det andet centrale element i det meditative udgøres af chakra- og energi-arbejde. Kontakten med energisystemet sørger for en tydelig fordybet kontakt indadtil, og en tydelig fordybet afspænding. Men energiarbejdet bruger vi også som dør ind til de specifikke dimensioner i os selv: Fx bliver det muligt at kontakte og arbejde med sit relationelle og følelsesliv gennem solar plexus- og hjerte-chakraerne. Kontakten til grounding og virkelighedsforandring går gennem hara- og rod-centrene. Mens de kreative, intuitive og spirituelle potentialer søges kontaktet gennem hals, pineal, krone og hjerte.  Endelig åbner energiarbejdet døren til healing. Vi vil således også inddrage healingsøvelser. Energiarbejdet og healingen kræver ikke forudgående kendskaber.

 

PROGRAM

FREDAG

10-11:30 Ankomst (Det er som regel muligt at ankomme dagen inden. Dette aftales direkte med retreat-stedet)

12:00 Frokost

13-18 Undervisning og praksis

19:00 Aftensmad

20-20:30/21:00 Undervisning og praksis

 

LØRDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:15 Morgenmad

11-13 Undervisning og praksis

14:00 Frokost

PAUSE

16-18 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20:00-20:30 Aftenundervisning

 

SØNDAG, NYTÅRS AFTEN

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:15 Morgenmad

11-13 Undervisning og praksis

14 Frokost

PAUSE

16-17:30 Undervisning og praksis

18 Nytårsmiddag med mulighed for dronningens nytårstale.

Ca. 20 Mødes vi til en afsluttende meditation

 

MANDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:15 Morgenmad

11-13 Undervisning og praksis

14 Frokost

PAUSE

16-18 Undervisning og praksis

19 Aftensmad

20:00-20:30 Aftenundervisning

 

TIRSDAG

7:30-9:00 Morgenpraksis

9:15 Morgenmad

10.30-13.30 Undervisning og praksis

 

DUEGAARDEN, HVOR RETREATET AFHOLDES

Duegaarden er et kursus-, konference- og uddannelses-center beliggende på øen Nykøbing Mors i den nordvestlige ende af Limfjorden. Duegaarden ligger med få hundrede meter til vandet og de smukke skrænter ned til fjorden. Duegaarden har eksisteret siden 1981, og drives af Pernille og Jens, som opretholder lige dele professionalisme, hjertevarme, og personlighed i deres værtskab. Selve naturen i området er ganske enestående. Der er en virkelig ro, både på kursus-ejendommen, og i naturen omkring; som bl.a. kommer sig af, at området er så afsides og tyndt befolket. Vi har for vane at inddrage naturen i undervisningen. Der er gode muligheder for gåture og væren i naturen i pauserne. Se evt. mere om Duegaarden her: http://duegaarden.dk/ Adressen er:

  • Flade Klit 11, 7900 Nykøbing Mors

 

PRIS OG VÆRELSES-TYPER

Der er enkelt- og topersoners-værelser på Duegaarden. Man vil på topersonersværelserne dele værelse med en person af samme køn. Priserne er:

  • Enkeltværelse: 4900 kr.
  • Topersonersværelse: 4300 kr.

Prisen inkluderer foruden undervisningen følgende: Logi, frugt, snacks, kaffe og the. Måltiderne er eksklusiv prisen. Prisen for alle måltider er kr. 1200, som betales sammen med kursusafgiften. Alle måltiderne laves af køkkenpersonalet, og er økologiske og vegetariske. Alle deltagere vil få ca. 1 tjans, 1 måltid – afhængigt af deltagerantal – hvor man hjælper til med forberedelse (fx lave salat og koge ris) og afrydning. Der er en eller flere gennemgående hjælpere med på retreatet, som vil være i køkkenet ifm. forberedelsen af alle måltiderne.

Studierabat: Der er 20 % procent rabat på alle retreats, og alle overnatningsmuligheder ved fremvisning af gyldigt studie-kort.

 

TILMELDING OG BETALING

Ved tilmelding skriver du en mail til simonvjh@gmail.com, og fortæller hvilken værelsestype, du ønsker. Hvis du får tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetaler du med det samme 2000 kr. i depositum. Restbetalingen skal foretages senest 14 dage inden retreat-start. Betaler du i én rate, overfører du det samlede beløb ved tilmelding. Du kan betale via MobilePay til 629102 (Mindful Momentum). Eller reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). NB: Husk at påregne prisen for måltiderne, når du indbetaler.

https://simonvjhansen.dk/om/

__________________________
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
5-DAGES NYTÅRS RETREAT