Simon Vittus Jasper Hansen

4-DAGES NYTÅRS RETREAT (PÅ SELVE NYTÅRS AFTEN VED LIMFJORDEN)

30/12/2021 - 10:00

VELKOMMEN

Vi vil på retreatet benytte nytåret som en lejlighed til fordybelse og fællesskab. Og der vil også blive plads til fejring af selve nytårsaften (se program nedenstående).  Nytåret er en god lejlighed til at se tilbage og afklare året, der er gået. Og samtidig se frem mod det år, der venter lige forude. Herudover vil vi fejre selve nytåret, dvs. d. 31. december, med nytårs-middag og et lille ritual/praksis-sekvens, som løber frem mod midnat. Herudover vil vi arbejde med den ramme og det formål, som altid udgøres af et retreat: Nemlig at få mere kontakt til sin kerne, og de resurser, der ligger dér. Både helt nybegyndere og mere erfarne kan være med på retreatet.

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Og den hatha yoga, vi anvender har ekstra fokus på 2 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) Dels at udføre øvelserne med mere korrekthed. Dvs. vi anvender en såkaldt holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels at få mere ud af yogaen på et fysiologisk plan, da mange af kroppens dårlige vaner afbrydes og erstattes af mere hensigtsmæssige vaner. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans og fri bevægelse bruger vi, så kroppen kan bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

MINDFULNESS, MEDITATION, AFSPÆNDING

Den meditative praksis på dette retreat har tre hjørnesten. 1) Basal mindfulness. Mindfulness er en træning i at være til stede nu og her. Og at møde alt med accept. Denne praksis vil vi benytte igen og igen. Kodeordene er nærvær og afspænding. Dvs. vi vil arbejde med at træne vores evne til nærvær; men på en afspændt måde. Afspændingen er det andet kodeord i mindfulness-praksis. Vi kommer også til at beskæftige os med den basale teori og viden om mindfulness-praksis. 2) Den anden hjørnesten i det meditative kommer fra den grundmodel, Jes Bertelsen har anvist for meditativ praksis, kaldet femkanten. Dette er en model, som påpeger, at for at vores meditation skal blive så gunstig og balanceret som muligt, bør den indeholde brug af følgende fem indgangs-veje: Kroppen, åndedrættet, hjertet, bevidstheden og det kreative. Den tredje hjørnesten består af energiarbejde, som indbefatter arbejde med chakraerne og hele kroppens energisystem. Energikrops-arbejdet er et meget anvendeligt system – også for helt nybegyndere. Det kræves derfor ingen forudgående kendskab til hverken chakraer eller healing. Når vi øger kontakten til energisystemet, øger vi samtidigt kontakten indadtil; mod vores kerne essensen. Derudover er der en stor og dyb afspænding i energiarbejde.

PROGRAM

TORSDAG

10:00-13:00 Undervisning og praksis (Det er som regel muligt at ankomme dagen inden. Dette aftales direkte med retreat-stedet)

13:30 Frokost

15-18 Undervisning og praksis

18:30 Aftensmad

20-20:30/21:00 Undervisning og praksis (30-60 minutter)

FREDAG

8 Morgenmad

10-13:00 Undervisning og praksis

13 Frokost

16-18 Undervisning og praksis

18 Nytårsmiddag med mulighed for dronningens nytårstale (Man bliver så længe man vil til middagen, hvorefter vi mødes 22:30)

22:30-00:30 Undervisning med lille nytårs ritual/praksis-sekvens, champagne m/u alkohol, meditation og dans

LØRDAG

8 Morgenmad

10:00-13:00 Undervisning og praksis

13:30 Frokost

15-18 Undervisning og praksis

18:30 Aftensmad

20-20:30/21:00 Undervisning og praksis (30-60 minutter)

SØNDAG

8 Morgenmad

10-14:00 Undervisning og praksis

14 The, kaffe og snacks, og afrejse fra Duegaarden.

DUEGAARDEN, HVOR RETREATET AFHOLDES

Duegaarden er et kursus-, konference- og uddannelses-center beliggende på øen Nykøbing Mors i den vestlige ende af Limfjorden. Duegaarden ligger næsten helt ud til vandet, med de smukke skrænter ned til fjorden. Duegaarden har eksisteret i ca. 40 år, og drives af Pernille og Jens, som opretholder lige dele professionalisme, hjertevarme, og personlighed i deres værtskab. Selve naturen i området er ganske enestående. Der er en virkelig ro, både på kursus-ejendommen, og i naturen omkring; som vel kommer sig af, at området er så afsides og tyndt befolket. Vi har for vane at inddrage naturen i undervisningen. Der er også gode muligheder for gåture og væren i naturen i pauserne. Se evt. mere om Duegaarden her: http://duegaarden.dk/

PRIS OG VÆRELSES-TYPER

Deleværelse: 4.300 kr (Man deler med 1, 2 eller 3 personer af samme køn)

Dobbeltværelse: 4.450 kr (begrænset antal)

Enkeltværelse: 4.600 kr (begrænset antal)

Prisen inkluderer foruden undervisningen følgende: Logi, frugt, snacks, kaffe og the samt sengelinned og håndklæder. Måltiderne er eksklusiv prisen. Prisen for alle måltider er kr. 700, som betales sammen med kursusafgiften.

TILMELDING OG BETALING

Ved tilmelding skriver du en mail til simonvjh@gmail.com, og fortæller hvilken værelses-type, du ønsker. Hvis du får tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetaler du med det samme 1500 kr. i depositum. Restbetalingen skal foretages senest 14 dage inden retreat-start. Betaler du i én rate, overfører du det samlede beløb ved tilmelding. Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). Du kan også betale via MobilePay til 24923453 (Simon Vittus Jasper Hansen). NB: Husk at påregne prisen for måltiderne, når du indbetaler.

KONTAKT OG YDERLIGERE INFO

HER FINDER DU UDDYBENDE INFO OM MIG OG HVILKE LÆRINGS-MILJØER, JEG HAR MIN VIDEN FRA

https://simonvjhansen.dk/om/

HER FINDER DU 7 GRATIS GUIDEDE MEDITATIONER OG 2 YOGA-PROGRAMMER PÅ LYDFILER

https://simonvjhansen.dk/mindfulness-og-meditations-oevelser/

FACEBOOK-SIDE, HVOR JEG DELER ALLE EVENTS OG INSPIRATION FRA VISDOMS-TRADITIONERNE
https://www.facebook.com/simonvittusjasperhansen/

MIN BLOG OM MINDFULNESS, MEDITATION, SELVUDVIKLING, KREATIVITET
simonvjhansen.dk/blog/

MIN BLOG PÅ LIVSSTILS-PORTALEN LEVLYKKELIGT.DK

https://levlykkeligt.dk/blogs/simon_vittus_jasper_hansen

__________________________
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
4-DAGES NYTÅRS RETREAT (PÅ SELVE NYTÅRS AFTEN VED)