Simon Vittus Jasper Hansen

3-DAGES SOMMER RETREAT – YOGA, NATUR, MEDITATION, BÆREDYGTIGHED VED LIMFJORDEN

29/07/2022 - 12:00

Et af hovedformålene med dette retreat er at vise veje til, hvordan det er muligt at forene det at være i naturen med det at praktisere yoga, mindfulness og meditation. Når vi tager yoga og/eller meditation med ud i naturen befrugtes vores praksis af naturen. Praksis næres af naturen på måder, som ikke sker, når man praktiserer indendørs. Det samme gælder vores naturoplevelser: Vi får en anden kontakt til naturen, når vi tager praksis med derud. Det andet hovedformål med retreatet er at forsøge at gøre forbindelsen til naturen stærkere. Jo mere forbundet vi føler os til naturen jo mere vil vi være motiveret til at passe på den og derfor handle mere bæredygtigt. Basalt set handler retreatet om at kultivere det sted inde i os, som er naturligt motiveret til at gøre noget godt: Noget godt for en selv, noget godt for naturen, og noget godt for det fællesskab man er en del af. Selve naturen omkring Mellem-Rummet, hvor retreatet afholdes, er en ideel ramme til formålet, med smuk natur, dejlige have-områder og 12 min gang til havet.

 

MINDFULNESS, MEDITATION OG AFSPÆNDING

Som ovenfor nævnt, vil vi arbejde med natur-baserede måder at praktisere meditation på. Meditations-delen på retreatet baserer sig primært på de fire elementer: jord, vand, ild, luft. Vi vil dog også anvende mere basal mindfulness og meditation. Og i sidste instans vil vi forsøge at lade denne mere basale mindfulness og meditation hænge bedre sammen med naturen og elementerne. Man vil altså modtage inspiration til, hvordan man fremadrettet kan lade sin eventuelle mindfulness/meditations-praksis befrugtes af de teknikker og værktøjer, vi anvender på retreatet. Eftersom vi kommer til at være meget udendørs, vil den meditative del også have fokus på det energetiske aspekt. Dette gør vi dels i meditative øvelser, der direkte adresserer kroppens energi-system og chakraer. Dels arbejder vi med healing. Den type af healing, vi anvender, kan absolut alle være med til, og den kræver ingen forudgående erfaringer med healing.

 

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER

Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Her har vi ekstra fokus på 3 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) At udføre øvelserne med mere korrekthed. 3) At blive længere i stillingerne, sådan at bl.a. styrke-elementet fremhæves. Vi anvender altså en holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels, at få mere ud af yogaen, da mange af ens dårlige vaner afbrydes. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans bruger vi for så kroppen får lov at bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for også at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

 

PROGRAM

 

FREDAG

 

10:30-11:45 Ankomst (hvis man vil ankomme aftenen før, skal man selv aftale med kursus-stedet)

 

12 Let frokost

 

13-18 Undervisning og praksis

 

18 Middagsmad

 

19:30-20/20:30 Aftensession

 

LØRDAG

 

7:30-9:00 Morgenpraksis

 

9:00 Morgenmad

 

10:30-13:00 Undervisning og praksis

 

13 Frokost

 

16-18 Undervisning og praksis

 

18 Middagsmad

 

19:30-20/20:30 Aftensession

 

SØNDAG

 

7:30-9:00 Morgenpraksis

 

9:00 Morgenmad

 

10:30-13:30 Undervisning og praksis

 

 

 

DUEGAARDEN, HVOR RETREATET AFHOLDES

Duegaarden er et kursus-, konference- og uddannelses-center beliggende på øen Nykøbing Mors i den vestlige ende af Limfjorden. Duegaarden ligger næsten helt ud til vandet, med de smukke skrænter ned til fjorden. Duegaarden har eksisteret i ca. 40 år, og drives af Pernille og Jens, som opretholder lige dele professionalisme, hjertevarme, og personlighed i deres værtskab. Selve naturen i området er ganske enestående. Der er en virkelig ro, både på kursus-ejendommen, og i naturen omkring; som vel kommer sig af, at området er så afsides og tyndt befolket. Vi har for vane at inddrage naturen i undervisningen. Der er også gode muligheder for gåture og væren i naturen i pauserne. Se evt. mere om Duegaarden her: http://duegaarden.dk/

 

 

 

MÅLTIDER PÅ DUEGAARDEN

Vi spiser økologisk, vegetarisk mad. Alle måltider tilberedes af køkkenpersonalet.

 

 

 

VÆRELSESTYPER OG PRISER

Deleværelse: 3.200 kr. (man deler med 1 eller 2 personer af samme køn).

 

Dobbeltværelse: 3.750 kr.

 

Enkeltværelse: 3.900 kr.

 

Rabat til unge og studerende: Rabat på 25 % til alle under 26 år. Samt til studerende: også 25 % (man skal fremvise gyldigt studiekort).

 

Prisen inkluderer foruden undervisningen følgende: Logi, frugt, snacks, kaffe og the samt sengelinned og håndklæder. Måltiderne er eksklusiv prisen. Prisen for alle måltider er kr. 500, som betales sammen med kursusafgiften.

 

 

 

TILMELDING OG BETALING

Ved tilmelding skriver du en mail til simonvjh@gmail.com, og fortæller hvilken værelses-type, du ønsker. Hvis du får tilsagn om, at der er flere pladser, skal betalingen foretages i én eller to rater. Betaler du i to rater, indbetaler du med det samme 1500 kr. i depositum. Restbetalingen skal foretages senest 14 dage inden retreat-start. Betaler du i én rate, overfører du det samlede beløb ved tilmelding. Reg. nr.: 8401 Konto: 1280256 (Merkur Bank). Husk at skrive dit fornavn og “retreat” ved overførslen (fx ”Hanne retreat”). Du kan også betale via MobilePay til 24923453 (Simon Vittus Jasper Hansen). NB: Husk at påregne prisen for måltiderne, når du indbetaler.

 

 

 

KONTAKT OG YDERLIGERE INFO

HER FINDER DU UDDYBENDE INFO OM MIG OG HVILKE LÆRINGS-MILJØER, JEG HAR MIN VIDEN FRA

 

https://simonvjhansen.dk/om/

 

HER FINDER DU 7 GRATIS GUIDEDE MEDITATIONER OG 2 YOGA-PROGRAMMER PÅ LYDFILER

 

https://simonvjhansen.dk/mindfulness-og-meditations-oevelser/

__________________________
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
3-DAGES SOMMER RETREAT – YOGA, NATUR, MEDITATION, BÆREDYGTIGHED VED LIMFJORDEN