Simon Vittus Jasper Hansen

3-DAGES RETREAT – MINDFULNESS, YOGA, MEDITATION, STILHED - NØRRE SNEDE

21/10/2021 - 19:00

VELKOMMEN
Alle retreats handler om – uanset hvilket slags – at benytte sig af praksis-former og rammer, der muliggør en dybere kontakt med ens kerne eller essens. Og dermed få mere kontakt til de resurser og frugter, der ligger dér. Denne kontakt muliggøres via fysisk yoga, siddende meditation/mindfulness, og liggende afspændings-øvelser. Hertil kommer et teoretisk aspekt, samt en nødvendig erfaringsdeling af egne oplevelser og læring. Endelig anvender vi også øvelser fra selvudvikling, hvilket sørger for at det personlige og eksistentielle kommer med.

 

MINDFULNESS, MEDITATION OG AFSPÆNDING
Den basale orientering i det meditative kommer fra Vækstcenterpædagogikken. Herfra anvender vi femkanten, som anviser fem veje, eller fem medfødte kompetencer, man kan gøre brug af i sin meditation. Hertil kommer den energi-krops-praksis, som åbner til en forbedret kontakt med vores energi-system, heriblandt chakraerne. Fra energi-arbejds-værktøjskassen anvender vi også healing. Healing kan laves af alle, og kræver absolut ingen forudgående erfaringer. På retreatet benytter vi os også af den basale og moderne formulerede mindfulness-praksis (som anvist i MBSR-systemet). Vi afrunder en del af sessionerne med liggende afspænding. Retreatet er ikke et stilheds-retreat, men vi vil have perioder og pauser med stilhed. Mængden af stilhed afstemmes i gruppen, og vi vil – og har altid på tidligere retreats kunne – finde frem til en god balancering af stilhed vs. Ikke-stilhed.

 

FORSKELLIGE YOGA-STILARTER OG BEVÆGELSESFORMER
Vores primære fysiske praksis er den klassiske hatha yoga. Her har vi ekstra fokus på 3 områder: 1) Dels at få gang i et mere vitalt og dybt åndedræt. 2) At udføre øvelserne med mere korrekthed. 3) At blive længere i stillingerne, sådan at bl.a. styrke-elementet fremhæves. Vi anvender altså en holdningsbaseret hatha yoga. Formålet med det holdningsbaserede er dels at få mere ud af yogaen, da mange af ens dårlige vaner afbrydes. Dels er formålet at øge den generelle kropsbevidsthed. Men for at kroppen skal inspireres fra så mange vinkler som muligt, inddrager vi en del andre bevægelses-former: Bl.a. vinyasa/flow yoga, som tilsigter kvaliteter af flow og vitalitet. Yin yoga medtager vi, da det således bliver muligt at komme endnu længere ind i kroppen via de lange og dybe stræk, som laves liggende med musklerne afspændte. Qi gong/thai chi benytter vi for at træne meditation i bevægelse; dvs. den meditative indstilling søges bibeholdt i bevægelserne. Bevægelserne i qi gong laves langsomt. Dans bruger vi, så kroppen får lov at bevæge sig kreativt og ”ude af form”. Endeligt benytter vi også øvelser fra pilates, for også at få trænet områder i kroppen, som ellers ikke berøres af de øvrige praksis-former. Pilates-øvelserne sørger således for at hele kroppen – og dét er essentielt – bliver trænet samt at styrke- og power-elementet kommer endnu mere med.

 

PROGRAM

FØRSTE DAG (TORSDAG)
19-21 Undervisning og praksis (der serveres et let aftensmåltid kl. 18 præcis for dem, som ønsker dette)

ANDEN OG TREDJE DAG (FREDAG OG LØRDAG)
7:30-9:00 Morgenpraksis
9:30 Morgenmad
10:30-13:00 Undervisning og praksis
14:00 Frokost
15:30-17:30 Undervisning og praksis
18:30 Middagsmad
20:00-20:30/21:00 Aftensession

FJERDE DAG (SØNDAG)
7:30-9:00 Morgenpraksis
9:30 Morgenmad
10:30-13:30 Undervisning og praksis

 

MÅLTIDER
Maden er økologisk og vegetarisk. Maden laves af en professionel kok. Der vil være små anretnings-tjanser og afrydning. Dett skemalægges og hænges op, så man ved, hvornår man skal have sin tjans. Der vil afhælngigt af deltagerantal ca. være én mindre daglig tjans pr. person.

 

PRIS
Kr. 3400 (som inkluderer mad og retreat-deltagelsen, men ikke logi)

 

LOGI
Logi aftaler man selv med de mennesker, der bor i deres private huse i tilknytning til Vækstcenteret. Eller man finder det hos nærliggende bed’n’breakfast. Dem, der tilbyder logi på Vækstcenteret har årevis erfaring med dette. Der er i udgangspunktet altid tale om enkelt-værelser, som koster ca. 250 pr. overnatning. Man kontakter mennesker i tilknytning til Vækstcenteret, som tilbyder logi her, hvor der også angives andre muligheder (bed’n’breakfast o.a.): https://vaekstcenteret.dk/logi/

 

TILMELDING OG BETALING
For tilmelding send en mail til: simonvjh@gmail.com.

 

ADRESSE
Retreatet foregår i Nørre Snede, 8766, Solbakkevej 15. Der er parkeringsmuligheder på denne adresse.

__________________________
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
3-DAGES RETREAT – MINDFULNESS, YOGA, MEDITATION, STILHED