10 bud på hvordan du kan være bevidst i dit parforhold - 3. del

De 10 "bud" på hvordan du kan være mere bevidst i dit parforhold er 10 iagttagelser om virkeligheden når det gælder parforhold (og menneskelige relationer i det hele taget). At have dem for øje kan hjælpe os med at være mere bevidste - og dermed opleve mere klarhed, frihed, lykke og kærlighed - i vores parforhold.

1. Jeg kan ikke gøre dig lykkelig (det er dit job).

Med denne iagttagelse mener jeg selvfølgelig ikke at man skal være et dumt svin i sit forhold - og jeg mener selvfølgelig ikke at man ikke skal være venlig, støttende, kærlig og alle de andre skønne ting man kan være i et forhold. Dette "bud" er baseret på en iagttagelse af at til syvende og sidst, når alt kommer til alt, så ligger ansvaret for din partners lykke 100% hos din partner. Og det gør det fordi årsagen til at vi mennesker oplever lykke eller mangel på lykke ligger i hvert menneskes egen tankegang og bevidsthed - ikke i ydre omstændigheder. Tænk over det engang. Du kan være den mest søde, støttende og forstående partner i verden - men hvis din partner har en begrænsende, negativ eller stressfuld tankegang vil din partner stadig gå rundt og være ulykkelig. Hvor mange af os har ikke prøvet at gøre vores partner lykkelig - og til sidst måttet erkende at det til syvende og sidst var håbløst fordi årsagen til vores partners sindstilstand lå i vores partners egen attitude til livet!

2. Jeg kan ikke gøre dig ulykkelig (det er også dit job).

Hvis jeg ikke kan gøre min partner lykkelig - fordi årsagen til hans eller hendes lykke er i min partners indre - så vil det på samme måde sige at jeg i bund og grund heller ikke kan gøre min partner ulykkelig.

3. Jeg kan ikke give dig noget som du ikke allerede har.

Dette "bud" er baseret på en iagttagelse af at al den lykke og kærlighed vi søger i virkeligheden er i os selv, i virkeligheden er os selv. Min partner kan ikke give mig den. Min partner kan ikke tage den fra mig. Og alt det gode jeg oplever i min partner eller når jeg er sammen med min partner er i virkeligheden et spejl der viser mig det gode som jeg selv er! Det samme gælder din partner. Du kan ikke give din partner noget som han eller hun ikke allerede har.

4. Jeg kan ikke redde dig fra dit liv.

Dette "bud" er baseret på en iagttagelse af at hvert menneske, når alt kommer til alt, er nødt til selv at leve og håndtere og finde ud af sit eget liv. Hver af os er nødt til at finde ud af alt det der med penge, arbejde, karriere, familie, hjem, verden, hvad man vil med sit liv og så videre. Det kan vores partner ikke gøre for os. Det kan vores parforhold ikke gøre for os. Så hvis du prøver at bruge dit parforhold til at redde dig fra dit liv, til at undgå at blive konfronteret med og gennemgå det du nu engang skal igennem her i livet, så får du store problemer. For det kan i det lange løb ikke lade sig gøre.

5. Vi har ingen fremtid sammen (kun dette øjeblik).

Med denne iagttagelse mener jeg selvfølgelig ikke at man ikke kan laver planer og aftaler med hinanden. Planer og aftaler er faktisk ret nødvendige for at fungere rent praktisk her i livet. Det som denne iagttagelse henleder vores opmærksomhed på er det faktum at uanset hvor mange planer og aftaler vi har sammen for fremtiden, så ved ingen af os hvad der kommer til at ske i morgen eller om 5 minutter.

Du og din partner kan være gift og bo sammen og have 3 børn og love hinanden højt og helligt at I vil være sammen resten af jeres dage. Men virkeligheden er at hver eneste gang din partner går ud af døren, så er der absolut ingen garanti for at du nogensinde vil se ham eller hende igen.

En af grundene til at det kan være så ødelæggende for et forhold ikke at være bevidst om denne iagttagelse er at det får mange af os til hele tiden at se dette øjeblik, det vi har sammen lige nu, som blot værende en trædesten til et eller andet mål ude i fremtiden. Og hvad sker der når vi gør det? Så går vi glip af det eneste vi to nogensinde har sammen - som er dette øjeblik.

Nogle par kan gå glip af næsten hele deres parforhold på denne måde. De har så travlt med at være på vej, de er så fokuserede på deres fælles mål ude i fremtiden, på hvad det her skal føre til, at de fuldstændig går glip af det de har nu. Og hvad sker der så? Når man efter flere år eller årtiers slid endelig har de 2.5 børn og drømmehuset, og bilen er blevet betalt og der er styr på pensionen, og man endelig får tid til at sætte sig ned og nyde livet med sin partner... så kommer ens kvajpande af en mand sgu og fortæller en at han vil skilles fordi han er blevet forelsket i en meget yngre kvinde!

Derfor er det en rigtig god idé for din lykke at have størstedelen af dit fokus på det I har sammen nu - for det er det eneste I rent faktisk har! Og når du begynder at lægge mærke til det vil du måske også blive overrasket over hvor meget I rent faktisk har sammen - nu!

6. Jeg kan ikke love dig noget som helst andet end at jeg ikke kan love dig noget som helst.

Hvis du tænker over det så vil du se at denne iagttagelse er indlysende. Som par kan I lave nok så mange planer for fremtiden og love hinanden nok så mange ting (hvilket igen er helt fint). Men virkeligheden er stadig at ingen ved hvad der vil ske i morgen eller om man vil holde det man lover. Se bare på skilsmissestatistikkerne!

7. Jeg vil være tro mod dig indtil jeg ikke længere er tro mod dig.

Hvilket også betyder at jeg vil være tro mod dig til jeg ikke længere er tro mod dig.

8. Jeg vil have at du gør præcis det du gør (for det gør du jo alligevel).

Med dette "bud" på hvordan du kan være mere bevidst i dit parforhold mener jeg selvfølgelig ikke at du ikke kan bede din partner om det du vil have. Faktisk er det meget vigtigt at lære at bede din partner om det du vil have - for din partner er jo ikke tankelæser.

Det som dette bud er baseret på er en iagttagelse af den enkle kendsgerning at efter at du har bedt din partner om det du vil have, så vil din partner gøre præcis det han eller hun gør eller ikke gør. Hvad din partner gør er fuldstændig 100% uden for din kontrol. Det eneste du har kontrol over (udover dit eget liv selvfølgelig) er hvad du beder din partner om. Plus hvordan du vælger at handle i forhold til hvad din partner gør eller ikke gør!

9. Uanset hvor hårdt du prøver kommer jeg aldrig nogensinde til at ændre mig (what you see is what you get).

Virkeligheden er at du er præcis som du er lige nu. Virkeligheden er at din partner er præcis som han eller hun er lige nu. Men hvor mange af os baserer vores parforhold på denne virkelighed? Rigtig mange af os baserer ikke vores parforhold på hvordan vores partner er lige nu, men på en eller anden forestilling, et eller andet håb, om at hvis man prøver hårdt nok og arbejder hårdt nok på sin partner, så vil han eller hun med tiden ændre sig! Og hvor ofte sker det? Hvor ofte ændrer vores partner sig virkelig?

Hvem ville du være i dit parforhold hvis du baserede dit forhold på måden din partner virkelig (og jeg mener virkelig!) er på NU - uden at bedrage dig selv eller håbe eller forvente? Hvem ville du være i dit parforhold hvis du ikke kunne tro på at din partner nogensinde vil ændre sig? At det du har nu er det eneste du nogensinde får - i al evighed! For mange er det virkelig en øjenåbner! Reality check please!

Denne iagttagelse hjælper os også med at være mere opmærksomme på en anden vigtig ting når det gælder parforhold. Nemlig at den eneste du nogensinde kan ændre på er dig selv. Uanset hvor hårdt du prøver på det kan du ikke ændre din partner.

10. Jeg elsker dig - og det betyder ikke at jeg vil gøre det du vil have jeg skal gøre.

En af de ældste og mest stressfulde myter om parforhold er myten om at "Hvis du elsker mig, så vil du gøre det jeg vil have du skal gøre." Men denne myte har - hvis du ser nærmere på den - absolut intet med virkeligheden at gøre når det gælder parforhold. Folk elsker hinanden i parforhold. Men er det lig med at de altid vil det samme? Er det lig med at de altid er enige? Nej vel. Troen på denne myte kan virkelig føre til meget forvirring og ulykkelighed i parforhold.

  Kh Tim Ray

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
10 bud på hvordan du kan være bevidst i dit parforhold. Læs 3. del af Tim Ray på Levlykkeligt.dk