101 myter om parforhold - det hele begyndte på levlykkeligt

I dag er det mere end 4½ år siden jeg lagde min første blogartikel om vores kollektive ”parforholdsmyter” på Levlykkeligt portalen. Artiklen hed ”Hold dig langt væk fra kvinder i 30erne” og handlede om vore dages enorme forventningspres til parforhold. Da jeg satte artiklen på levlykkeligt og på min egen hjemmeside regnede jeg ikke rigtig med at nogen ville lægge mærke til den. Men til min store overraskelse fik jeg en del respons; nogle var begejstrede, nogle var stødte, og nogle havde spørgsmål og kommentarer. De spørgsmål og kommentarer stimulerede mig til at skrive en ny artikel om parforholdsmyterne, som førte til flere spørgsmål og kommentarer, som førte til flere artikler … Indtil min redaktør Barbara Berger en dag sagde til mig: ”Hvis du fortsætter i det her tempo har du snart stof nok til en hel bog!”

Og det havde hun ret i. For i dag, mere end 4½ år efter den første famøse artikel om de kære stakkels kvinder i 30erne, og efter mere end 60 blogartikler om parforhold her på levlykkeligt (og ikke mindst jeres mange kommentarer, feedback og spørgsmål) sidder jeg her med min nye bog i hånden: ”101 myter om parforhold der driver os til vanvid (og lidt om hvad du kan gøre ved dem)”.

Lige som i mine blogartikler er bogens udgangspunkt at vi bliver frustrerede og ulykkelige i vores forhold fordi vi tror på en masse tanker og overbevisninger om parforhold, kærlighed, mænd og kvinder som vi ikke har stillet spørgsmål til. Disse tanker og overbevisninger er ikke personlige – vi har dem alle sammen. De er kollektive og universelle (hvilket er grunden til at jeg kalder disse overbevisninger for ”parforholdsmyter”). Vi fik dem af vores forældre og vores omgivelser som også fik dem af deres forældre og deres omgivelser, og sådan har det været i generation efter generation. Men fordi de fleste af os ikke har stillet spørgsmål til disse myter, bliver de ved med at styre vores liv og vores parforhold den dag i dag.

I bogen finder du nogle af mine ”greatest hits” fra Levlykkeligt (1. pladsen går til ”Damebladene er verdens største leverandør af parforholdsmyter” med 4.230 visninger og 12 kommentarer. En artikel der blandt andet resulterede i at jeg blev kontaktet af damebladet Woman som ikke var synderligt glade for at jeg stillede spørgsmål til deres ”ekspertråd” om parforhold!). Foruden mine ”greatest hits” finder du også en masse andet materiale som endnu ikke er blevet publiceret nogen steder – ikke mindst en hel sektion med praktiske ”mythbusting” værktøjer og øvelser. For det er klart det spørgsmål jeg har fået flest gange herinde på levlykkeligt: ”Det lyder alt sammen meget rigtigt det du skriver, Tim, men hvordan? Hvordan gør man i praksis? Hvis jeg kan se at jeg nogle gange tror på og lader mig styre af vores kollektive parforholdsmyter, og hvis jeg kan se at det nogle gange driver mig til forskellige grader af vanvid – hvad kan jeg så gøre ved det? Du foreslår at man ”undersøger” og ”stiller spørgsmål” til myterne – men hvordan gør man det? Helt specifikt og praktisk?”

Og det er præcis hvad en stor del af min bog handler om. I bogen identificerer jeg nogle af de mest udbredte ”parforholdsmyter” og viser hvordan du kan stille spørgsmål til dem og frigøre dig fra dem. Foruden flere gode ”mythbusting” teknikker beskriver jeg også øvelser og teknikker der kan hjælpe dig med at:

- leve i harmoni med virkeligheden når det gælder din partner, dit parforhold og dig selv
- sætte grænser og sige nej til din partner på en kærlig og konstruktiv måde
- bede din partner om det du vil have på en kærlig og konstruktiv måde
- blive mere bevidst om hvad der er vigtigt for dig i et parforhold – og få det
- opleve kærlighed og lykke med eller uden en partner
- få et mere rummeligt og støttende forhold til din partner – og til dig selv
- finde en ”parforholdsmodel” der passer til dig og dit liv
- og meget mere


Du kan læse mere om bogen på http://www.beamteam.com/dk/tim/101myter.html

Så kære Shaman, Frøken Fortuna, Fra den mørke siden af lykke, frk. Støvregn, Lenette, Jens, Katrine (og Vian, angel, johantino, Steen, ejvind, Vision8, simona, sol, Shreya, Elsebeth, Zebora, Lene, Joyce, June, Nadia, Merete, Schanne, birgitte, Kerstin, Poul-Erik, sexpert, Annalise, Jesper, Søren, kornblomst, Pia, hca, anders, Lisbeth, Doreen, Maria, Signe, Gitte …) og alle I andre der har kommenteret eller læst mine artikler her på levlykkeligt

Fortsat tak for de sjove og lærerige år på levlykkeligt!

Kærlig hilsen og ”happy mythbusting”
Tim Ray

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvor er det skønt, Tim. Stort tillykke med udgivelsen. Skal helt sikkert have fat i din bog. KH Charlotte
.. jeg glæder mig rigtig meget til at læse din bog Tim!! Kh Poul-Erik
Takker og det har jo været en gengældt inspiration. Glæder mig til at se og fejre dig og din baby den 27. Vi ses Kh Katrine Axholm blog.katrineaxholm.dk
Den glæder jeg mig til at bladre i Godt gået!
Varmt tillykke til både Tim og Levlykkeligt forumaktiviteten historisk aktuelt som fremadrettet. Et frø blev kastet - der var grobund for mere, ses til høsten, glæder mig til indsigten i negets drillerier Kunne være der var grobund for mere.
Myter om parforhold - det begyndte på levlykkeligt.dk. Af Tim Ray