Ønskede det gode liv - det gik helt galt

Da jeg var 32 år fik jeg indefor få uger 3 kraftige vink med en vognstang om at noget var galt i mit liv. Nemlig at jeg overhovedet ikke levede i bevidsthed om mine valg og prioriteter. 

Min mand forlod mig til fordel for en anden kvinde, med den begrundelse at jeg arbejdede for meget som HR chef for Jensens Bøfhus kæden. Han kunne vise mig en kalender, hvor jeg i snit havde været væk fra hjemmet ca. 80 timer om ugen det sidste år, på grund af arbejde og rejser i ind- og udland. Jeg er nu klar over, at jeg skal være opmærksom på et mønster om hele tiden at skulle yde/give mere og mere for at kompensere for det, jeg fordømmer som mine dårlige eller skamfulde sider. At der altid er en regning, der skal betales og jeg ikke må skylde nogen noget. Jeg er det man kan kalde en overachiever.

Ugen efter døde min far af en blodprop, da han passede min datters fugl, der fløj fra ham i havestuen, fordi han åbnede lågen til buret og ville hænge dens spejl op som var faldet ned i bunden af buret. Han fik en chok, og var svag i forvejen, da han havde haft en blodprop ugen før og ventede på operation. Jeg nåede lige at komme hjem fra en ferie i Spanien, hvor jeg kæmpede forgæves for at redde mit ægteskab, så jeg var ikke hos ham under hans sygeleje og en akut bypass operation. Her overhørte jeg igen min indre stemme, der sagde jeg skulle rejse hjem. Jeg har i mange år trænet mig selv op til at undertrykke mine signaler og min egen indre dømmekraft. Det er en svær erkendelse og en lang proces at udvikle tilliden og evnen igen. Men tro mig, det er det hele værd.

Kort tid efter kørte jeg galt og totalskadede min mors bil, da jeg overså min vigepligt, og blev slæbt gennem en retsag, som min chef betalte. Af det lærte jeg at tage imod hjælp. Min datter var naturligvis rigtig ked af det, og jeg opsøgte min læge for at få hjælp. Han henviste mig heldigvis til en psykolog, der hjalp mig til at få kontakt med min vrede, at sætte sunde grænser og lytte til mig selv. Jeg talte med min chef om at sige op, men han overtalte mig til at blive på nedsat tid. Men med ovennævnte mønster fik jeg bare mindre i løn og arbejdede stadig alt for mange timer. Først da min datter en dag efter skole sagde, at hun gerne ville have sin hamster ud til sin far (hvor hun var hveranden weekend) fordi jeg aldrig var hjemme alligevel gik alvoren op for mig.

Jeg sagde jobbet op i 1998, tog på daghøjskoleholdet Spiritualitet, healing og delfiner og derefter NLP kurset Nøglen til Fremtiden fulgt op af Landmark Forum, meditationskurser hos Deepak Chopra og IkkeVoldelig kommunikation hos Marshall Rosenberg rundt omkring i verden, og sådan startede min selvudviklingsrejse mod Det Gode Liv som selvstændig konsulent, ledelsesrådgiver og coach. Firmaet har jeg sammen med min nye mand, som jeg har været gift med i 10 år på hans 40 års fødselsdag til april. Jeg er i dag mormor til en dejlig pige på et år og prioriterer tid til at være der for min datter under hendes svære graviditet med mange sygehusophold og til at passe barnebarnet, når hun er syg og gå til babysvømning en gang om uge. At tage på ferie med dem og min fantastiske svigersøn. Jeg har taget flere coachcertifceringer hos Sofia Manning og Debbie Ford, Ford Institute for Integrative coaching i Californien, hvor jeg arbejder med at sætte mig selv fri og tage bevidste valg, der fører mig mod min vision og ikke holder mig fanget i fortiden (tro mig den er et kapitel for sig).

Forleden da jeg holdt et indlæg for en gruppe ledere om stress, fortalte en af deltagerne, at han fik 3 blodpropper i hjertet, før han sadlede om. Hvor mange vink med en vognstang skal du have, før du tager det første skridt til at skabe de ændringer, du inderst inde ved du har brug for? Se min video andet sted på siden for en uddybning, eller del dine udfordringer fra starten på Facebookgruppen Guide til Det Gode Liv.

 Elsebeth

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ønskede det gode liv - det gik helt galt. Læs mere