Fair Trade - Økologisk imperialisme?

Da jeg flyttede til København , mente jeg økologi var for tåber. I bedste fald var folk der insistrede på at bruge penge på det lille økomærke Fair Trade naive. Men som tiden har gået har det sneget sig flere og flere økologiske varer op i handle kurven. Jeg er faktisk lidt usikker på om jeg er blevet en mer bevidst forbruger eller om det jeg er blevet offer for den samme naivitet jeg i sin tid kritiserede(sandsynligvis er det en blanding).

For nogle måneder siden var jeg så klar til at opgradere. Jeg havde opsparet tilstrækelig med økologoisk kapital, til at kunne rykke op i Max Havelar ligaen. Nu var jeg ikke bare sød mod dyr og grøntsager, nå kunne jeg både shoppe og være rar mod mennesker fra Mexico i en og samme bevægelse.

Max Havelaar giver nemlig flere penge tilbage til bøndene, hvilket betyder en mer retfærdig handel. Og hvem kan ikke lige denne tanken? Derfor fik jeg min økologiske Max Havelaar Earl Grey the galt i halsen en morgen hvor jeg kom til at læse bag på æsken. "Ved at at købe Max Havelaar Earl Grey giver du Thilkajothy Perisamy i Sri Lanka råd til at forbedre huset".

Pludselig kunne jeg se for mig Thilkajothy stå i Ikea med grædende børn, lænet over KRAMFORS sofa. Var det det som pengene gik til!? Var jeg med på at gøre Sri Lanka til et forbrugs samfund på linje med Danmark, med alt hvad der hører til af stress, anoreksi, sukkersyge og kræft?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fair Trade - fører til stress, anoreksi, sukkersyge og kræft