Certificeret lifecoach og mentor Tine Hallum på Djursland.

Sorg over mistet barn - få bearbejdet din sorg professionelt

Blog forfatter

 Professionel hjælp til dig som har mistet et barn, sorgarbejde af en lifecoach og mentor som selv har stået i den svære situation.

 Læs mere lige her: tinehallum.dk

”Jeg skammede mig over at jeg ikke kunne passe bedre på min søn.. Vi kom dybere ind og "løsnede" på den skyld jeg havde. Jeg har et større perspektiv på det nu.”
- Kærlig hilsen Mette.

 ”Det satte en udvikling i gang hos mig, hvor jeg fik øje på at der er meget mere i min sorg. Jeg kan komme mere rundt om det der gør ondt, så der ikke kun er smerte. Utroligt nok…”
-Lone

 ”Jeg læste noget af det du har skrevet og det berørte mig dybt. Jeg havde svært ved at finde ud af alle de følelser og jeg blev så lettet da du satte ord på. Tak!”
-Karina

 

At miste et barn. Hvornår går smerten og sorgen væk?

Hvordan vi kommer igennem denne sorg, er individuelt. Det er betinget af hvem du er, hvad du bærer med dig og hvordan din omverden hjælper dig på vej.

Vi kan med jævne mellemrum have brug for hjælp til at lindre og bearbejde smerten, når den viser sig. Det er ikke noget der skal hverken forceres eller undertrykkes, måske fordi vi, eller andre, synes at savnet og sorgen har varet længe nok.
Vi kan have tanker og følelser der synes mærkelige. 
Der er ikke noget der er mærkeligt eller unormalt, det handler som oftest om at få lov at sørge i eget tempo og lære sig selv og andre, at der ingen tidsbegrænsning er på sorgen over at have mistet et barn. Det er ikke noget vi lægger bag os, men en omstændighed som vi kan have brug for hjælp til at lære at leve med.

Det "stikker dybt", at miste et barn og derfor kan det være rart at have en behandler ved din side, som ud over at rumme dig og din smerte professionelt, også har en personlig erfaring omkring det at miste et barn.
Jeg mistede min datter i 2001 og har bearbejdet og gået i dybden med mine udfordringer derefter.
Jeg kan tage de svære snakke med dig. Om dit barn, om livet og døden og det svære i at komme helt og fuldt tilbage til livet.

Her kan du læse om et jævnligt meditations-arrangement jeg har.

Da jeg mistede min datter.

Det satte sig uudslettelige spor, da jeg mistede min datter og adskiller sig meget fra andre svære perioder og tab i mit liv. Her var det savn og fortidens minder der gjorde ondt. At miste min datter føltes også som at blive berøvet min fremtid. Udover den store sorg, blev alle min fremtids drømme med ét revet bort. Jeg havde meget at skulle genfinde, ikke mindst lysten og tilliden til livet.

Jeg havde det som om, alle de udfordringer jeg havde i rygsækken i forvejen, blev hældt ud over mig og jeg blev konfronteret med for megen smerte, på for mange fronter.

Jeg blev ofte mødt af medlidenhed eller distance, da jeg mistede min datter i 2001. Både af min omverden og de professionelle behandlere jeg mødte. Ingen af delene er hverken konstruktive, eller behjælpelige. Jeg skulle tage imod mange uforståelige og sårende bemærkninger og følelsen af at stå alene blev større, ingen kunne forstå mig.
Af de anviste psykologer, blev jeg sluppet når de havde sikret sig at jeg var uden for fare, eller med en besked om at jeg reagerede "normalt."

Jeg blev efterladt med dette kæmpe behov for nogen som kunne vise mig hvordan jeg skulle leve videre med denne oplevelse i bagagen. Jeg ville ikke acceptere at bære rundt på en livslang, smertefuld og ubærlig sorg. Jeg havde brug for en ligesindet og deltog i en sorggruppe, hvor vi støttede godt op om hinanden, vi kunne mærke og forstå hinandens smerte.

- Men hvad gør man, når det er så individuelt hvordan man bearbejder sin smerte?

Vi stod alle meget forskellige steder i livet, på trods af det vi havde til fælles.

- Og hvad gør skulle jeg gøre, når svarene på hvordan jeg bedst kom videre fandtes hos mig selv?

Under sorg, smerte og vrede? Det fandt jeg ikke nogen som kunne hjælpe mig med. Jeg begyndte selv at studere, læse mig videre og tog efterfølgende en uddannelse som Lifecoach fra ID Academy og herefter den nye ID Mentor uddannelse i integral spiritualitet.
Først her lærte jeg at tage hånd om mig selv og de udfordringer der fulgte i kølvandet på at miste et barn. 

Det er aldrig for sent at tage fat i følgerne efter at have mistet et barn.

Nogle mennesker kæmper med udfordringer og tilstande, selv efter mange år.
Når vi ikke lytter til os selv og smerten fortrænges, kan vi have svært ved at forstå hvad der sker med os. Vi kan have en oplevelse af en konstant anspændthed eller øget alarmberedskab, selv om vi momentvis har en oplevelse af, også at have fået noget positivt ud af den smertefulde oplevelse.

Vi rummer meget kærlighed til vores døde barn/børn og jeg ser gerne, at de store mængder du rummer, kommer dig selv til gavn, ved at du tager kærligt hånd om de udfordringer du har. Det er muligt at finde glæden igen, måske endda dybere og mere intenst.

(se evt mere på min profil, i mine blogs, eller i videoer øverst)  

 

Jeg kan kontaktes på info@tinehallum.dk

Kærligst,

Tine Hallum
mentor og lifecoach

Jeg har taget grunduddannelsen som frivillig i landsforeningen spædbarnsdød og yder støtte til mennesker som lige har mistet et barn. 

 

 

__________________________

Tine Hallum, mentor og lifecoach, Djursland.
Meditation og livskunst.

Relaterede artikler efter område


Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
Professionel hjælp til dig som har mistet et barn, af en lifecoach og mentor som selv har stået i den svære situation.