Ugens artikler

Sex – hvorfor skal det være så svært? Af Barbara Berger

Barbara Berger

Det der primært kvalificerer mig til at skrive om sex er at jeg har haft masser af det og altid har nydt det.

læs mere »

Er jeg gal eller normal?

Mindfulness Instruktør og Coach Flora Eriksen

I disse år vinder mindfulness mere og mere indpas her hos os i Vesten og også i Danmark.

læs mere »

Lyt til din intuition - ikke dine følelser

Meditationslærer Svend Trier

Intuition er en vigtig menneskelig ressource, som kan hjælpe os til at træffe de rigtige valg i vores tilværelse og finde vores retning i hvert øjeblik. I en kultur, som lægger megen vægt på udviklingen af det rationelle sind, bliver intuitionen ofte undervurderet eller negligeret.

Alle mennesker har intuition, men ofte giver vi os ikke lov til at lytte til vores intuition, fordi der ganske enkelt er for meget larm i nervesystemet. Den mentale støj overskygger intuitionens stille stemme.

Hvis du befinder dig i en turbulent sindstilstand og skal tage en vigtig beslutning, kan det anbefales at vente med at tage denne beslutning, indtil dit sind er faldet mere til ro – f.eks. gennem meditation. Så vil den rigtige beslutning ofte dukke spontant op i bevidstheden. Det er, som om der er et sted dybt inden i os, hvor vi altid ved, hvad der er bedst for os – et plan af indre viden eller visdom, som ligger ud over det almindelige rationelle niveau, men som ikke nødvendigvis står i modstrid til fornuften. Det gælder bare om at åbne sig for det.

læs mere »

Undgå parforhold break up i januars skilsmissestorm. 5 råd

Sexolog og parterapeut Maj Wismann

Det skal ikke være nogen hemmelighed. Januar er topscorer for skilsmisser. Når Julen først ”er overstået”, kan det for mange havde været ”beviset” på, at ”vi to” vi hører ikke sammen. Og til trods for, at vi alle i bund og grund ønsker os en skøn, dejlig, nærværende og rolig Jul uden kriser, skænderier, konflikter eller måske dage i tavshed og istapper fra loftet, så er virkeligheden alt for ofte en anden.

December og Julen ender med, til trods for alverdens gode intentioner, at blive en omgang stresset, presset og alt-for-travlt-nej-jeg-har-ikke-tid-nu og var-det-ikke-meningen-at-det-her-skulle-være-hyggeligt?

Sidder du nu og tænker: ”Shit, hun har gennemskuet os”, så kan jeg hilse at sige velkommen i klubben af rigtig mange danskere, som har det hamrende svært i Julen, og hvor Julen og december måned på den ene eller anden måde er umådelig svær at komme igennem.

læs mere »

Julefuglen - et eventyr fra dengang før tidernes morgen

Majbritte Ulrikkeholm

Dengang i tidernes morgen - en helt særlig morgen, da det netop var den morgen, da tiden og verden blev født, sådan som vi kender den i dag. Dengang i den morgen ud af det første lys på Himlen fødtes en lille fugl. Den lille fugl fik en stor opgave med sig. Den skulle flyve gennem morgenrøden ind i den nye verden, som engang ville komme til at bestå af mennesker og dyr, sådan som vi kender det i dag. Og den lille fugl skulle altid huske det, menneskene ville komme til at glemme engang.

At før tidernes morgen havde der været en verden, hvor alt havde åndet fred. En verden uden tid. Og der må nødvendigvis være fred, når der ikke er tid. For det er tiden, der skaber ufred i verden, fordi der er noget vi skal, inden noget andet skal finde sted, og hvis vi ikke når det, så er der ikke fred.

læs mere »
Ugens artikler | Levlykkeligt.dk