Millionøserapport fra gul zone

Jeg har længe ønsket mig en computer fra Mac. En del af millionøsetanken handler om at lade sig guide af sin indre millionøse, og min indre millionøse har længe bedt om en Mac. En dag læste jeg ordene: Act from where you want to be. Og så gik jeg med det samme ned og investerede i computeren. Pengene var der med det samme. Det er min erfaring, at de altid lander, når først jeg har taget beslutningen. Indtil da taler jeg jo også kun om mine ønsker, og så behøver universet jo ikke at levere.

Jeg var helt høj, da jeg satte mig til tastaturet for første gang, men så begyndte problemerne: Jeg kunne ikke få mit mailsystem op at køre, der var så mange nye taster, jeg skulle lære, og bare tanken om at skulle overføre alt det gamle fra min tidligere computer, gjorde mig helt træt. Så jeg satte min mand på sagen.

Opgaven var heller ikke helt nem for ham, så han endte med at tage min computer med hen til en Mac-ekspert. Imens tog jeg mig selv i at bruge den gamle computer, og det sjove var, at jeg var helt lykkelig hver gang, jeg sad der. Jeg oplevede en stor glæde ved det velkendte. Det var rart at holde mig til det, jeg havde erfaring med. Som et parforhold der ikke fungerer: Du ved, at du skal videre, men hold op hvor er det dejlig trygt.

Computeren kom hjem igen, men jeg blev ved med at bruge den gamle. En dag var min business partner forbi, og da hun så min gamle computer fremme, sagde hun: ”Sig mig, bruger du ikke din Mac?” Jeg følte mig som en alkoholiker, der blev taget med flasken fremme, og valgte med det samme at indrømme min manglende lyst til det nye.

Pointen… tænker du måske? Den kommer her: Hver eneste gang, du vil opgradere noget, så skal du ud over tryghedszonen. På vores millionøseaftener beskriver vi tryghedszonen som grøn zone, og gul zone, som den zone vi vokser i og udvikler os i. I gul zone niver det hele lidt, fordi vi hele tiden bliver konfronteret med vores vaner. Drømmen om at skifte til Mac, krævede med andre ord, at jeg skulle i gul zone.

Og jeg sprællede som en fisk på jorden, fordi alt det nye var ubehageligt. Det er præcis det samme med penge: Hvis du vil have din pengepung til at vokse, så må du i gul zone rent pengemæssigt, og det vil uden tvivl give lidt ubehag i starten. Det kan være, du skal begynde at tage højere priser, for det du kan. Måske skal du til at administrere dine penge mere hensigtsmæssigt, eller også skal du til at købe nogle dyrere varer. Vejen vil være forskellig for os alle.

Hele hemmeligheden er at vænne sig til at have det godt på trods af ubehaget. A la: Det kan godt være, det er skræmmende at ringe til den kunde, men jeg gør det alligevel, og jeg har tænkt mig at nyde det undervejs. Eller: Lige nu har jeg ikke lyst til at rydde op i mine papirer, men jeg gør det, og jeg sætter noget god musik på for at lette arbejdet.

Jeg endte med at tage min egen medicin: Jeg fik lagt alle programmer over på min Mac, og så lagde jeg den gamle computer helt væk, som en sukkerjunkie der er nødt til at gemme sit lager af slik ude i skuret af frygt for at tømme det. Jeg sætte mig foran Mac’en og begyndte at gøre kur til den.

I begyndelsen råbte jeg en del af den. Det var ikke frugtbart, men jeg blev så rasende over, at jeg ikke kunne det hele fra begyndelsen. Når det blev for svært, bad jeg om hjælp, fra folk der havde været igennem hele turen selv. Det sparrede mig for en masse tid. Med tiden blev det gule grønt, og jeg elsker min Mac nu.

Det var også sådan, jeg tjente mine første millioner: I gul zone, uden anelse om hvad jeg havde gang i og ved at bede om hjælp, når jeg ikke selv kunne komme videre. Og det er sådan, jeg har tænkt mig at tjene de næste (mange hundrede millioner). Det fede er: Alle kan gøre det samme, men det kræver et brud med de gamle vaner.

For at blive millionøse skal du altså være villig til at gøre noget andet, end du gør nu. Så det er en god ide at gøre op med dig selv, om du overhovedet er interesseret i det. Vil du forlade de trygge rammer og vænne dig selv til at danse på et flyvende tæppe? Og husk: Universet leverer først, når du har taget din beslutning. Indtil da taler du jo bare om at blive rig!

Christine Eilvig og Kirsten Stendevad er også Ugens Bogkonkurrence

Læs mere om Millionøsemetoden på www.millionøsemetoden.dk

Relaterede artikler efter område




Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dejlig historie. Ja til flere milliotøser! Gad vide om det også ligger til mig? Jeg kan godt mærke trygheden i at være en ydmyg og taknemmelig psykoterapeut, der møder inspirerende mennesker i forandring hver dag. Og det er helt sikkert genkendeligt for mange i den branche at det ikke er de mange millioner der ruller ind på kontoen, med mindre vi oven i får skrevet nogen bøger, kommer i morgenfjernsyn, tager rundt og holder foredrag og bliver inviteret til Lunch&Learn oplæg i store virksomheder. Min pris kan godt sættes op med en hund pr session, og de fleste vil også acceptere det, men der vil også være nogen der finder en billigere psykoterapeut, eller vælger at stoppe. Hmm!?! Jeg ved sørme ikke hvad jeg skal tænke videre herfra, måske vender jeg tilbage. Gode hilsner Claus V.
Hej Claus Du VED jo rent faktisk ikke, hvad der ville ske, hvis du satte prisen op.... Der kunne lige så godt ske det omvendte: du tjente flere penge på kortere tid. Eller at du fik flere kunder, fordi det er dyere, hvilket måske kunne signalere noget...?! Tja... Hvad venter du på :-) Venlig hilsen Maja PS: Det er nok en god ide lige at advare folk inden, hvis du fx har en hjemmeside, så du ikke bare gør det fra den ene dag til den anden ;-)
Christine Eilvig en computer fra Mac