Integrativ Healing v. Jane Mejlhede og Henrik Halskov

Hvornår er noget et "tegn"? Lytter du til din intuition?

“Det er som om, at uanset hvor jeg vender mig hen, møder jeg kun lukkede døre. Jeg bliver mere og mere forvirret og frustreret, og jeg ved simpelthen ikke længere hvad jeg skal gøre” sagde en kvinde, som jeg mødte for nyligt. Måske kender du det fra dig selv. Der kan være områder af livet, eller måske føles det endda som livet som helhed, der møder en som mur efter mur, og det er ikke muligt at se noget som helst perspektiv eller regne sig frem til, hvad pokker man skal gøre, for at komme videre.


Jeg tænker, at der er to indlysende grunde til, at man kan møde alle de lukkede døre. Den første grund er, at man simpelthen er på forkert spor, og dørene lukkes, fordi der er noget, der prøver at sende et signal om, at det bare ikke er den vej, man skal. Kvinden, som jeg mødte, oplevede efter længe at have følt sig meget, meget presset og stresset, at endnu en dør blev smækket i hovedet på hende. Hårdt, eftertrykkeligt og med et brag, der gav genlyd langt ind i nervebanerne. “Men jeg kan jo dårligt tro, at det her skal forstås som et tegn”, sagde hun “for denne smækkede dør påvirker en masse andre mennesker, og de står jo ikke i den samme situation som mig. Hvordan kan det så være et tegn om noget til mig?” 


Det underlige er, at man som regel godt ved, når noget er et tegn. I tilfældet med kvinden, havde hun slet ikke lyst til at være på det spor, hun var på vej ad, men hun havde valgt det af alle de “rigtige”, dvs. fornuftige og logiske grunde. Det var sikkert, trygt, praktisk osv. Men da denne sidste dør nu smækkede så definitivt, at hun næsten fik fingrene i klemme af det, kunne hun jo godt mærke, at al den modstand hun mødte, gjorde det mere og mere vanskeligt for hende. Og der er sjældent meget passion, vilje og engagement i sikkert, trygt og praktisk. I hvert fald ikke, hvis det ikke er værdier, som ligger en allermest på hjerte. Måske var det et tegn, måske ikke. Men det blev i hvert fald til et. For det betød, at kvinden blev presset så langt ud, at hun kunne se det, hendes krop, hjerte og sjæl længe havde forsøgt at kommunikere til hende. 


Den anden grund til, at vi kan møde alle de lukkede døre, er egentligt den samme, bare med modsat fortegn. For ind imellem vælger vi spor, retninger i vores liv, som er i overenstemmelse med det allerdybeste i os. Vi beslutter os for at leve vores drøm, virkeliggøre vores vision, for at kaste os ud i det livsprojekt, som måske i virkeligheden er formålet med vores liv. 


Når vi gør det, bliver vi testede. Jeg ved ikke, hvem eller hvad der tester os, måske er det grundlæggende bare os selv. Der spørger: “Vil du virkelig det her? Hvor vigtigt er det? Hvad vil du give? Hvor meget vil du selv byde ind med? Eller vil du det kun, hvis du får det serveret på et sølvfad?” Og hvis vi vil det, er vi på rette spor. Hvis vi mærker dybt i os selv, at det, jeg gør, det gør jeg, fordi jeg ikke kan lade være med det. Jeg gør det, selvom det koster, og når dørene smækker, så sparker jeg dem op eller går hele vejen udenom murene, så jeg kan komme forbi det sted, hvor der overhovedet er brug for døre.


Er det så tegn, når dørene smækker? Ikke nødvendigvis. Men vi kan gøre det til tegn, fordi vi kan bruge de smækkede døre til at mærke os selv. Mærke, hvad der betyder noget, mærke, hvad der virkeligt driver os, hvad vi vil gøre, fordi vi simpelthen ikke kan lade være med det.

Så næste gang du er ved at få fingre eller næse i klemme, kan du spørge dig selv: “Hvis det her nu var et tegn på, at jeg enten er på rette eller galt spor - hvilken af delene er det så?” 


Kærligst Jane Mejlhede

 

__________________________

Integrativ healing
www.integrativ-healing.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Test - din indre visdom guider dit liv. Psykoterapeut Jane Mejlhede på Levlykkeligt.dk