Kærlighed uden kamp - for kvinden

Den perfekte kvinde... er fuldstændig henrykt over sin U-perfekthed

Den perfekte kvinde.....er fuldstændig henrykt over sin uperfekthed. Og:

 

Myten om den perfekte kvinde lever et kronet liv i de fleste kvinders ubevidste sind.

 

Og lige nu kan jeg mærke, at den også har sneget sig ind hos mig, mens jeg er i gang med at skrive det her indlæg. 

Små subtile fornemmelser af ubehag bølger gennem mig. Jeg ved fra utallige gange i mit liv, at jeg bør være opmærksom, når jeg føler sådan. Så i stedet for at prøve at overhøre det, undertrykke det og give mig selv en speedtalk om, hvad jeg burde gøre, bl.a. Fordi jeg har travlt. - gør jeg præcis det modsatte: jeg retter al min kærlige opmærksomhed mod mig selv. Og så lytter jeg, mærker, registrerer.

Det jeg hører er; ”Hvordan gør jeg nu den her tekst, så perfekt som muligt? ”.

Og”Hvordan garderer jeg mig mod afvisning? ” 

(Afvisning - som i min feminine verden, er lig med tabet af kærlighed, opmærksomhed og anerkendelse).

Jeg bliver der, i kærlig opmærksomhed på mit indre. Også da den lidt ubehagelige fysiske manifestation i kroppen viser sig: en nervøs angstfornemmelse, der hurtigt bruser gennem min krop og den efterfølgende tilskyndelse til at lægge låg på mig selv og mit lys, og lade dette indlæg være uskrevet.

Og jeg kan bare endnu engang konstatere, at denne default- eller stadardprogrammering, tilskyndelsen til at holde os selv tilbage, at lægge en dæmper på vores lys, den ligger afsindigt dybt lejret i mit sind, min sjæl - og i rigtig mange kvinders sind og sjæl.

Vi er stadig bange for at lade vores lys skinne, at være sårbare og ærlige, at være med det vi føler og dele ud af os selv - og at gøre det, i tryg overbevisning om, at livet opfylder vores længsler alligevel, og kærligheden kommer til os.

Vi er stadig parat til at holde os selv tilbage, at nedtone vores styrke, for at få kærlighed. Få anerkendelse. Få opmærksomhed.

Og lige nu, her, kan jeg blive stående i orkanens øje, og favne både min angst for at være u-perfekt og alle de tanker, der hvisker til mig om tab.

For jeg ved, at min feminine styrke og mit lys, bliver en smule stærkere hver gang. En kappe mindre over min magi - og en stærkere tiltrækningskraft i hans øjne. Fordi jeg bliver tydelig. Fordi jeg står ved mig selv.

Simpelt - og dog så frygtindgydende i kvindens sind.

Min færd med denne artikel, bliver lige pludseligt til noget helt perfekt: mit ærinde med denne artikel er netop lige præcis at åbne op for forståelsen af, at det feminine, der i vores egne øjne, kan opleves som en ”u-perfekt” natur  - er fuldstændig perfekt.

Perfekt når det tør være sårbart, tør lægge masken til side, tør ære alt hvad hun er - uden andet ærinde end at udtrykke sig, og "være". 

Og helt uden tilskyndelse til kontrol og udmattende "gøren".

 

Og jeg henrykkes som så ofte før, over den forvandlende magi, der ligger i min U-perfekthed.

 

 

Essensen i feminin væren:

At lade verden og ham, se og mærke din ægthed, din sårbarhed (båret af dyb tillid til din indre styrke) og din blotte tilstedeværelse. Det er netop selve essensen i din feminine væren. Det, der definerer dig som kvinde. Det der gør dig til et fuldstændigt perfekt modstykke til den maskuline værdi. Og det er dét, der i alt sin enkelthed er din magnetiserende styrke. 

Det maskuline er:

At udtænke, planlægge og bevæge sig fra mål til mål, i en lineær, kontinuerlig bevægelse, efter planen, uden små frække og forstyrrende feminine afstikkere ind i følelserne).

Det er hårdt, adskilt og ”utilnærmeligt i sin rene form. Og det er lige som det skal være. Feminint og maskulint er yin og yang. 

 

Oplevelsen af tab i kvindens indre:

Den indre stemme som kvinder altid mærker, der hvisker til dig om tab - tab af (hans) kærlighed, tab af anerkendelse, tab af opmærksomhed - den kan, hvis du tager den i hånden og forstår, at den ikke er din, blive din vigtigste vejviser. For du vil vide, at jo højere den råber, jo mere den larmer og jo stærkere du føler den i kroppen, desto vigtigere er det, at du bliver stående lige der, solidt plantet i dig selv, optaget af at give ord til dit lys og din styrke.

Vores indre stemme, og det, der af mange kvinder beskrives som en (til tider meget aktiv og tung) nærmest ustoppelig strøm af tanker, hvisker næsten altid til os om tab. Angsten for tab. Smerten ved tabet. Prøv engang at lytte efter.

Tabet af hans opmærksomhed

tabet af påskønnelse i en nær relation

tabet af u-levet liv

Tabet af indtægt

Tabet af værdi

tabet af .....

Kære kvinde, den hviskende stemme er ikke din - den er i alt sin enkelthed blot et udtryk for, at du gennem dit liv har fået opfattelsen af, at det ikke er trygt, at vise din styrke, ikke er trygt at fylde i din verden og lade dit lys skinne.

Kvindens indre, når det stræber mod det perfekte:

Undervejs i vores færd på livets snørklede vej, lykkedes det på finurlig vis for de fleste af os, at forvilde os ind i en snørklet labyrint, hvor skriften på de vejvisende skilte, hvisker Tornerose ord om, at alting, og meget ofte vores parforhold, bliver perfekt, vi bliver perfekte, hvis vi ”bare” lige;

  • Giver alt for meget væk af os selv i håbet om, at det vil sikre os mod tab – af kærlighed, opmærksomhed og anerkendelse.
  • Bærer på andres dårlige energi, humør og vibration, i håb om, at hvis vi gør det, så bliver der plads til os. Nogle af os i en grad, der gør, at vi nogle gange kaldes særligt sensitiv. 
  • Undertrykker essentielle dele af os selv, som vores følelser, behov, længsler og drømme – og tilskyndelser til at give slip

Vi giver, bærer, udretter og holder igen på os selv, i en udstrækning, hvor vi placerer så meget af vores energi uden for os selv, at vi føler os drænede, uopfyldte og uden forbindelse til vores styrke.

Stræben mod perfekthed er ekstremt maskulint. Det jeg i forundring oplever gang på gang, er at vi kvinder ukritisk har taget forventningen om det perfekte på os – på trods af, at det ikke er vores naturlige feminine udgangspunkt, har vi alligevel hyllet os i forestillingen om, at vi kan foretage nogle krumspring, som sikrer det perfekte resultat, derude i verden.

 

I vores bestræbelser på at "perfektgøre", kommer vi kvinder ofte til at begå denne ”fejl”:

For at kompensere for vores tabte styrke, ved at nedtone vores lys og forsøge at leve op til omgivelsernes subtile krav til vores resultater og opførsel her i livet, tyr vi til vores maskuline energi (som enhver kvinde også bærer i sig).

 (Du kan læse mere her: kvinder, stress og maskulin energi).

Vi forsøger at kontrollere ting (og ham), at udtænke strategier, at ”gøre”, at nå mål, at ”manipulere” eller påvirke (vores kunder, vores elever og vores mænd). Og vi oplever os selv mere og mere udmattede, drænede og ”trætte”. Og frustrerede over, at vi ikke kan finde nøglen, til at vende tingene om.

Vores indre kvinde og vores feminine energi, kan ikke finde plads til sit udtryk. Vi lukker ned for vores naturlige og stærke evne, til bare at være i kærlig, rummende opmærksomhed på os selv, og blive der, uanset hvad livet (eller han) byder på. Og se magien – og hans opmærksomhed, udfolde sig derfra. 

Udefinerbar sorgfølelse, ked af det hed, oplevelsen af, at noget mangler og en ”svær at ordsætte” diskurs i vores intime forhold – især til manden i vores liv – holder sit indtog i vores liv.

 

Det feminine er: (blandt meget andet, som er det, jeg underviser i):

Kaotisk, ikke-orden, ”rodet”

Vild, i udbrud, glødende, udflydende

Ufuldkommenhed, u-perfekt, altid på vej mod

Ikke-lineær i bevægelsen gennem livet, følelser

Multitasking. Kan overskue mange ting samtidig, både følelsesmæssigt og i handling

I stadigt skiftende bevægelse, væk fra opnåede erfaringer

Uforudsigelig, ind i det ukendte

Kropslige fornemmelser forstørret, fokuseret på, Kropskontakt, enhed med krop.

 

Og det maskuline er, som modstykke hertil: (Blandt andet)

Orden, faste rutiner, fast, stift, rigid

Kontrolleret, vedbliver at være det samme, ”klippe

Fuldkommenhed, perfekt, stræben efter ikke-ændring og at skabe det perfekte

Lineær bevægelse fremad i livet, afviger ikke fra ruten, vejen først, følelser bagefter

Fokuseret opmærksomhed på en ting (den, der forekommer vigtigst for ham)

Ikke-Ændring, fastholder opnåede strukturer

Forudsigelig, holder sig til det kendte

Hoved og tanker basale platform at ”komme fra”. Manglende og nedprioriteret krops- og følelseskontakt

 

Kære, rodede, vilde og U-perfekte kvinde – måske vores største udfordring er valget: om vi vil ære og favne vores ”u-perfekte” feminine sider og på den måde transformere vores kærlighedsforhold, vores evne til at fremstå glødende på ham og vores evne til at opnå det, vi vil i livet via vores feminine magi (og ikke vores ”presse på-agtige" maskuline energi) – og opdage, at vi føler os fuldstændig henrykte og magiske, når vi gør det,

 

eller om vi vil blive ved med at køre på det trygge og kendte, det som vi plejer - vores default- eller standardindstilling og dermed vedblive at rende ind i de samme frustrationer og skuffelser, som vi kender – alt for godt. I forholdet til det maskuline og måske især i forhold til vores eget ønske til vores liv.

 

Kalder din indre glødende, u-perfekte kvinde på dig?

 

Med masser af kærlighed - Helena

__________________________

Helena Maria Nylander, ekspert i dysfunktionelle forhold og feminin mentoring. Desuden Coaching og psykoterapi samt professionelle CV og ansøgninger
http://www.awomansheart.dk/
http://cv-supporten.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Den perfekte kvinde