GAVEN - at få sit hjerte knust

”Hvem er du?” Spurgte jeg englen, som nænsomt landede bag mig, da mit hjerte brast som den fineste skål i tusind tårer og stykker.

”Jeg er englen, der skal vise dig vej gennem det bristede hjerte.”

”Er du kommet for at samle stykkerne?” spurgte jeg den milde engel.

Men nej, englen var ikke kommet for at samle min bristede skål. Englen var kommet for at tale til mig. Og den hviskede så stille og blidt gennem revnerne og sprækkerne mellem de knuste stykker.

”Hører du mig?” hviskede englen.

Og jeg hørte den så klart som glasklokker i sne, som istapper, der nænsomt støder mod hinanden i vinden.

”Ser du, at du har modtaget en gave?” Spurgte englen. 

Og jeg var forundret over, at englen kunne tale om mit smertende ituslåede hjerte som en gave.

Og englen talte: ”Ser du ikke nu klart? Som gennem is og glas. Hører du ikke min stemme, som synger fra åndens rige? Hører du ikke himlen tale? Gennem revnerne og sprækkerne. Og glædes du ikke over dit møde med en engel?"

Og det gjorde jeg. Usigeligt. Og jeg så, at det var gennem revnerne og sprækkerne i min ituslåede skål jeg så den smukke milde engel, og det var gennem det bristedes stilhed jeg hørte … stemmen fra himlen.

”Sådan kan jeg nå dig,” sagde englen. ”Gennem dit bristede hjerte. Jeg var der hele tiden, men nu lytter du. Og fordi du ikke har et andet sted at gå hen, kan du kun gå dybere ind. I dit hjerte. Der hvor kærligheden bor.”

Og jeg så, at jeg aldrig havde været kærligheden nærmere. Og jeg hørte englens stemme klarere end jeg nogensinde før havde hørt en stemme fra himlen.

Og jeg tog de smukke skår og alle tårerne og samlede dem i en lille bunke, som jeg pakkede i det fineste papir. Jeg bandt den smukkeste røde sløjfe om og vidste, at jeg havde modtaget en gave fra himlen. Den gave det er at få sit hjerte knust. Så alt for en stund bliver klart som glas. Og så stille at man kan høre den mindste hvisken fra engle og styrtende stjerner på himlen. Så stille at man næsten hører Gud.


Majbritte Ulrikkeholm

__________________________

Majbritte Ulrikkeholm er Sanger, komponist, forfatter og underviser
Læs mere på: http://www.majbritteulrikkeholm.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
At få sit hjerte knust er en gave. Majbritte Ulrikkeholm blog på Levlykkeligt.dk