Ledelsesrådgivning med liv og sjæl

Fra værdiglasur og selvudviklingsfix til ansvar for eget liv...

Svend Brinkmann har længe langet ud efter selvudviklingsbølgen. Hans opråb om, at coaches, psykologer, terapeuter og rådgivere bidrager til en instrumentel udviklingstvang af mennesket, er som sådan sympatisk - i hvertfald hvis man forestiller sig, at folk kun opsøger denne form for sparring for at kunne bidrage til virksomhedens udvikling ELLER kun piller sig i navlen for sjov skyld.

Men Brinkmann overser det væsentlige: Rigtig mange mennesker ønsker selvudvikling fordi de anerkender, at vi som træer både har en synlig stamme med grene og top - og samtidig består af et enormt rodnet. Vores rodnet er i sagens natur usynligt, og derfor kræver det en indadskuende proces at lære det at kende.

Formålet med selvudvikling er for mig at se ikke at lægge værdiglasur ud over dårlige arbejdsvilkår eller bruge hver eneste mønt på det næste selvudviklingsfix. Formålet må være, at vi som mennesker tager et stadigt større ansvar for vores valg og gerninger hver eneste dag i samspillet med andre mennesker. At vi griber i egen barm, når vi opdager, at vi går på en vej, vi ikke længere næres af. Og at vi derfor tager ansvar for at skabe de liv for os selv og andre, som vi oprigtigt har lyst til at leve og være en del af.

At få hjælp til denne proces med at finde vej i liv og livsformål er i sandhed at stå fast!

 

__________________________

Pernille Bøge
Ledelsesrådgivning med liv og sjæl
http://www.pernilleboge.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Brinkmann - selvudvikling og ansvar for eget liv. Læs mere