Hvem er ”Lille jeg” og ”Store jeg”?

Er du klar over, at du indeholder et ”lille jeg” og et ”store jeg” ?

Vi skal helst have ”store jeg” i førersædet, for det er hende eller ham, som giver god energi, overskud og glæde i vores hverdag.

Hvorimod  ”Lille jeg” er hende eller ham, som spreder dårlig energi. Når vi spreder dårlig energi, tiltrækker vi faktisk også dårlig energi.

Det første step til at få noget mere af  ”store jeg” er at lære at genkende og skelne mellem ”lille jeg” og ”store jeg”

Lad mig give et eksempel på ”Lille Charlotte” mit eget lille jeg.

Jeg kommer gående ned ad gangen og skal hente noget i kopi-rummet. Susanne, en kollega, kommer gående imod mig i stram nederdel.  Jeg kommer til at tænke ”Den nederdel er hun vist blevet for gammel og tyk til”

Ja puha, det var ikke pænt tænkt, men der er ingen grund til at banke mig selv oven i hovedet, blot konstatere ”Okay, der kom Lille Charlotte vist lige på banen.” Jeg kunne ikke styre det. Det var ikke noget, jeg havde planlagt. (Nu ved jeg også, at det er Lille Charlotte, der lige skal ind og se, hvor mange ”likes” hun har fået på Facebook).

Til gengæld kan jeg også opleve, at Store Charlotte kigger frem.

Jeg skal ind i Netto og købe ind. Jeg ser en lille gut på 3-4 år komme ud alene – ud mod parkeringspladsen. ”Hvad” siger jeg til den lille gut. ”Tror du ikke hellere, at vi må gå ind igen og finde din mor eller far?”. Vi går ind og efter et lille stykke tid finder han sin mor og løber hende i møde. De er for langt væk til at de kan se mig, men det betyder ikke noget. Drengen er i sikkerhed igen og jeg går glad hen til frugten og fortsætter med mine indkøb. Bagefter tænker jeg. ”Hvad skete der egentlig der? Jeg reagerede bare. Det var ikke noget, jeg havde planlagt. Jeg konstaterer, at det må være Store Charlotte, der var på banen.

Så nu har jeg opdaget, at hver gang jeg brokker mig eller dømmer andre, så er det Lille Charlotte, der taler og spreder dårlig energi.

Efterhånden har jeg også fundet ud af, at jeg får den bedste og fedeste energi, når jeg har coachet eller guidet et andet menneske til, at have fundet deres egen energi. 

Prøv selv, om du kan få øje på ”lille jeg” og ”store jeg”. Og husk at elske og acceptere dig selv 100% for begge dele. Måske kommer du oven i købet til at grine af "lille jeg".

Når du kender og ved hvordan dit ”lille jeg” og ”store jeg” fungerer, bliver du bedre til at sikre, at det er ”store dejlige jeg”, der kommer på banen og dermed tiltrækker du endnu mere af alt det gode, der også findes derude. 

Kærlig og positiv energi fra

Store Charlotte

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvem er ”Lille jeg” og ”Store jeg”? Læs mere