Sig JA!

Som en del af et kursus jeg er ved at tage, blev jeg forleden kastet ud i en øvelse, der handler om det, som jeg er så stor fortaler for - at forholde sig åbent til verden.

Havde andre kigget ind i lokalet den morgen, havde de troet vi var gale. 18 voksne mennesker gik rundt to og to som små børn, der opfordrer hinanden til ballade. Kom lad os stå på stolene. JA! Kom skal vi slukke lyset. JA! Kom lad os tegne på tavlen. JA!

Hver eneste JA! fra os 18 mennesker, der i ti minutter blev udført i råb og med den ene arm strakt op i vejret som i triumf: JA! Der er så meget energi i at få lov til at sige ja med hele sin krop og rummet emmede at positiv stemning.

Nu er jeg jo også stor fortaler for at vi kigger på vores sorte, skyggende, dæmoniske sider, på alt det svære, udfordringerne, barriererne i vores liv. Men jeg er også fortaler for det modsatte. Det er vigtigt at sige JA! Det er vigtigt at vi tør tage nogle skridt ud i det uvisse og gå med oplevelsen, se hvor det fører os hen.

Sig JA! øvelsen har sat sig i mig og siden har jeg flere gange tænkt over det. I forhold til mig selv, hvis jeg er lidt skeptisk: Hmm, jeg kunne også prøve at sige ja! Og i forhold til andre, som øver stor modstand mod noget: Måske du kunne lære noget af at sige JA.

Prøv selv at observere hvordan du forholder dig, når du møder noget nyt: Er du en skeptisk nej-siger eller siger du JA og går med?

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sig JA!